23:24 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Την ετοιμότητα της Ρωσίας να επεκτείνει τις δραστηριότητες του αγωγού Turkish Stream στις χώρες της Ευρώπης εξέφρασε ο ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επεκτείνει τον TurkStream στην Ευρώπη.

Ο Πούτιν ανέφερε ότι η Ρωσία προτίθεται να επενδύσει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια (1,2 δισ. ευρώ) για να συνεχίσει την ανάπτυξη του έργου του αγωγού TurkStream στα ευρωπαϊκά κράτη μέσω της Σερβίας.

Τόνισε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να υλοποιήσει σχέδια που θα επιτρέπουν την επέκταση του αγωγού, προσθέτοντας ότι πολλές πλευρές έδειξαν ενδιαφέρον για μια τέτοια προοπτική.

«Σχετικά με τα ενεργειακά ζητήματα, είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε σχέδια για την επέκταση του TurkStream στις ευρωπαϊκές χώρες, στους ευρωπαίους καταναλωτές. Πολλοί δείχνουν ενδιαφέρον για αυτό και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να οργανώσουμε τα πάντα αναλόγως», δήλωσε ο Πούτιν σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Βελιγράδι.

Τα σχόλια του ρώσου Προέδρου έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σερβία, στην οποία αναμενόταν να τεθούν ζητήματα όπως η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream, την κλιμάκωση την κλιμάκωση της έντασης στην αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου και άλλα θέματα.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να δεχτεί φυσικό αέριο μέσω του Turkstream.

Πριν την επίσκεψή του, σε συνέντευξη του σε μέσο της Σερβίας, ο Πούτιν αποκάλυψε ότι η ρωσική εταιρεία Gazprom εργάζεται πάνω σε διάφορες προοπτικές επέκτασης του αγωγού χερσαίων μεταφορών, με μια από αυτές να αφορά τη μεταφορά αερίου μέσω της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ουγγαρίας. Ο ρώσος ηγέτης ανέφερε επίσης ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να έχουν εγγυήσεις από τις Βρυξέλλες ότι δεν θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τα σχέδια αυτά.

Σχετικά:

Πούτιν σε Ερντογάν: Προς το συμφέρον όλης της Ευρώπης ο Turkstream
Srbijagas: Όλα έτοιμα για την κατασκευή του TurkStream στη Σερβία
Γιατί και πώς η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει την επέκταση του TurkStream
Ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις για τον αγωγό TurkStream δηλώνει η Βουλγαρία
Η Άγκυρα ξεκινά την κατασκευή του χερσαίου τμήματος του Turkish Stream
Τσίπρας: Στόχος ο Turkish Stream να καταστεί... European Stream
Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι σε διάλογο με τις Βρυξέλλες για την επέκταση του Turkish Stream
Ανοιχτή η Βουλγαρία για συνομιλίες σχετικά με τον αγωγό Turkish Stream
Tags:
φυσικό αέριο, Turkish Stream, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, Βλαντίμιρ Πούτιν, Σερβία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK