ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Απαισιόδοξος αναφορικά με τις προοπτικές επίλυσης του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά την συνάντηση του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Πέμπτη.

Το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου δεν θα επιλυθεί σύντομα, επειδή οι Αλβανοί που ζουν στην περιοχή δεν είναι έτοιμοι για συμβιβασμό, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Ξέρετε ότι συζητάμε πάντα αυτό το πρόβλημα, όλοι θέλουν να ακούσουν καλά νέα, αλλά είμαι ρεαλιστής, δεν θα μπορούσα να είμαι αισιόδοξος και να μιλήσω για τη λύση [του προβλήματος] γιατί σήμερα δεν το βλέπω. θα υπάρξει λύση, αλλά δεν νομίζω ότι θα βρεθεί στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Κατηγόρησε τους Αλβανούς ότι δεν είναι έτοιμοι για συμβιβασμό στο θέμα.

«Φυσικά, συζητήσαμε για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι Αλβανοί δεν θέλουν κανένα συμβιβασμό. Ίσως μια μέρα θα το θέλουν, θα θέλαμε να το δούμε», δήλωσε ο Βούτσιτς μετά τις συνομιλίες με τον Πούτιν.

Το Κοσσυφοπέδιο κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008 και αναγνωρίζεται από περισσότερα από 100 κράτη μέλη του ΟΗΕ. Η Σερβία, καθώς και δύο μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας — Ρωσία και Κίνα — και ορισμένες άλλες χώρες δεν αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Tags:
ΟΗΕ, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, Κοσσυφοπέδιο, Ρωσία, Σερβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK