10:15 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το Καπιτώλιο στις ΗΠΑ

Ο γερουσιαστής Γουόρνερ εισήγαγε νομοσχέδιο για την αποφυγή νέων «shutdown» της κυβέρνησης

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η νομοθεσία που πρότεινε ο Αμερικανός γερουσιαστής αποσκοπεί στο να θέσει τέλος σε μελλοντικά «shutdown». Βάσει αυτής, οι πρόεδροι θα αναγκάζονται να διαπραγματευθούν δίχως να διακινδυνεύουν την σταθερότητα της οικονομίας.

Μια νέα νομοθεσία θα εμπόδιζε τη διακοπή της κυβέρνησης στο μέλλον στις ΗΠΑ, ενεργοποιώντας τη χρηματοδότηση σε όλα τα ομοσπονδιακά τμήματα και οργανισμούς, εκτός από το Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο, δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Μαρκ Γουόρνερ.

«Σήμερα, ο Αμερικανός γερουσιαστής Μαρκ Γουόρνερ εισήγαγε ένα σχέδιο νόμου για να θέσει τέρμα σε μελλοντικά «shutdown» και να προστατεύσει τους υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης από το να χρησιμοποιηθούν ως πιόνια στις διαπραγματεύσεις», ανέφερε η εφημερίδα. «Ο νόμος θα χρηματοδοτήσει όλες τις πτυχές της κυβέρνησης στα επόμενα χρόνια, εκτός από το νομοθετικό τμήμα και το εκτελεστικό γραφείο του προέδρου», πρόσθεσε.

Με τον περιορισμό της χρηματοδότησης από το Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο, το νομοσχέδιο θα αναγκάσει τους αξιωματούχους των ΗΠΑ να διαπραγματευτούν ταχύτερα μια λύση, αποφεύγοντας να διακινδυνεύσουν την αμερικανική οικονομία και να πλήξουν τους ομοσπονδιακούς εργαζόμενους.

Σε περίπτωση νέας διακοπής της κυβέρνησης, η νομοθεσία θα ανανεώσει αυτόματα την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση με τον ίδιο ρυθμό όπως και σε στην κανονική κατάσταση λειτουργίας της κυβέρνησης και θα προσαρμόσει τον πληθωρισμό, για να διατηρήσει τη λειτουργία της, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει παύσει εν μέρει την λειτουργία της από τις 22 Δεκεμβρίου ως αποτέλεσμα διαφωνίας μεταξύ του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Κογκρέσου. Ο Τραμπ ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει το κονδύλι των 5,7 δισ. δολαρίων για την κατασκευή ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, αλλά οι Δημοκρατικοί αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημά του.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής, περίπου 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι δεν δουλεύουν ή εργάζονται χωρίς αμοιβή, σύμφωνα με δημοσιευμένες εκθέσεις.

Tags:
τείχος, χρηματοδότηση, Ντόναλντ Τραμπ, Μεξικό, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK