11:51 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην 33η ημέρα με «λουκέτο» εισέρχεται η αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, χωρίς να καλλιεργούνται ιδιαίτερες ελπίδες για πρόοδο στο αδιέξοδο που έχει αφήσει χιλιάδες εργαζομένους απλήρωτους.

Συνεχίζεται για 33η ημέρα η μερική αναστολή των υπηρεσιών της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, χωρίς να υπάρχει κάποιο θετικό σημάδι για τους 800.000 εργαζομένους που παραμένουν απλήρωτοι.

Η Γερουσία, σήμερα, θα ψηφίσει για μια σειρά από νομοσχέδια που εάν εγκριθούν, θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στο μερικό «shutdown» της αμερικανικής κυβέρνησης. Εντούτοις, δεν υπάρχει βεβαιότητα για το εάν κάποιο από τα νομοσχέδια θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν αρκετή στήριξη, την ώρα που οι Δημοκρατικοί είναι αντίθετοι με το αίτημα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Οι προοπτικές είναι περιορισμένες, δεδομένου ότι ήτη η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει περάσει αρκετά νομοσχέδια, τα οποία εντούτοις ο Τραμπ έχει απορρίψει, καθώς δεν περιλαμβάνουν απόφαση για τη χρηματοδότηση του τείχους. 

Σημειωτέον ότι πρόκειται για το μακροβιότερο «shutdown» στην ιστορία των ΗΠΑ, με πολλούς εργαζομένους που παραμένουν απλήρωτοι να καταφεύγουν στις αρμόδιες υπηρεσίες για ανέργους ή να αναζητούν ήδη άλλη εργασία. 

Η άρνηση των Δημοκρατικών να εγκρίνουν το αίτημα του Αμερικανού προέδρου για το κονδύλι των 5,7 δισ. δολ. έχει οδηγήσει στο μερικό ομοσπονδιακό «λουκέτο», το οποίο μάλιστα κράτησε τον Τραμπ εκτός του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. 

Tags:
τείχος, Ντόναλντ Τραμπ, Μεξικό, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK