00:05 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το Κρεμλίνο και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Ρωσία: Η κατάσταση στη Βενεζουέλα δείχνει τη δυτική στάση απέναντι στην κρατική κυριαρχία

© Sputnik / Natalia Seliverstova
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Αυστηρή κριτική προς τη Δύση για τη στάση που κρατεί στην παρούσα κρίση στην Βενεζουέλα πραγματοποίησε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Τα τρέχοντα γεγονότα στη Βενεζουέλα δείχνουν την πραγματική στάση της Δύσης έναντι του διεθνούς δικαίου και της κυριαρχίας άλλων κρατών, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Την Τετάρτη, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουίντο αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο να παραιτηθεί και να αφήσει τον Γκουίντο να αναλάβει την προεδρία. Ο Μαδούρο καταδίκασε την κίνησή αυτή και απάντησε ότι η Βενεζουέλα διακόπτει τους διπλωματικούς δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δίνοντας 72 ώρες «σε όλο το διπλωματικό και προξενικό προσωπικό των Ηνωμένων Πολιτειών να εγκαταλείψουν τη χώρα».

«Τα γεγονότα στη Βενεζουέλα αποδεικνύουν σαφώς την πραγματική στάση της προοδευτικής δυτικής κοινότητας προς το διεθνές δίκαιο, την κυριαρχία και την μη παρέμβαση στις εγχώριες υποθέσεις των κρατών με τη υποκινούμενη αλλαγή της εξουσίας εκεί», ανέφερε η Ζαχάροβα στο Facebook.

Tags:
Δύση, Νικολάς Μαδούρο, Μαρία Ζαχάροβα, Βενεζουέλα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK