12:06 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα πρωτότυπο επιτράπεζιο που αποσκοπεί στο να ενισχύσει τις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του. Μάλιστα, οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες είναι οι ύποπτοι της υπόθεσης Σκριπάλ, ο Ρουσλάν Μποσίροφ και ο Αλεκσάντρ Πετρόφ

Για λιγότερο από δύο δολάρια μπορείτε τώρα να ξαναζήσετε την εμπειρία των Ρουσλάν Μποσίροφ και Αλεξάντρ Πετρόφ, στο ταξίδι τους από τη Μόσχα στην αγγλική πόλη Σάλισμπουρι.

Οι κατασκευαστές του νέου επιτραπέζιου παιχνιδιού «The Men in Salisbury» δηλώνουν ότι επιθυμούσαν να καταπολεμήσουν την «ρωσοφοβία» των μέσων μαζικής ενημέρωσης η οποία ήρθε στο προσκήνιο μετά το περιστατικό στην ομώνυμη πόλη, τον περασμένο Μάρτιο.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε μία χαρούμενη απάντησή στους δυτικούς γείτονές μας, δημιουργώντας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, όπου οι συμπατριώτες μας περπατούν ελεύθερα στην Ευρώπη και εξερευνούν τα αξιοθέατα», δήλωσε σύμφωνα με το δημοσίευμα του RT, στο Ruptly ο Μιχαήλ Μπόμπερ, υπεύθυνος ανάπτυξης του παιχνιδιού Igroland.

Στο παιχνίδι δύο παικτών, οι συμμετέχοντες πρέπει να «μετακινούνται παράλληλα» και «να αποφεύγουν να μαζεύουν πάρα πολλούς πόντους ποινής» στο δρόμο προς τον τελικό τους προορισμό, καθώς ταξιδεύουν μέσω της Γενεύης και του Παρισιού, πόλεις τις οποίες επισκέφτηκαν επίσης οι πραγματικοί πρωταγωνιστές τα τελευταία χρόνια.

Ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν επικρίνει το παιχνίδι και τον δημιουργό για αναισθησία, λαμβάνοντας υπόψη τον ιατρικό αντίκτυπο της φερόμενης δηλητηρίασης με παράγοντα Novichok του Σεργκέι Σπρίπαλ και της κόρης του Γιούλια, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη σε φάση ανάρρωσης. Δύο άλλοι ντόπιοι κάτοικοι, ο Τσάρλι Ρόουλι και η Ντον Στέρτζες που πέθαναν, επηρεάστηκαν επίσης έμμεσα αφού υποτίθεται ότι ήρθαν σε επαφή με ένα απορριφθέν μπουκάλι αρώματος που περιείχε τον τοξικό παράγοντα.

Ωστόσο, οι κατασκευαστές λένε ότι το παιχνίδι βασισμένο σε ζάρια αποφεύγει τα άμεσα πολιτικά μηνύματα και προορίζεται απλώς να ενισχύσει την αγάπη των Ρώσων για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

«Η ιδέα μας ήταν ότι θα υπήρχε μια συμβολική γέφυρα μεταξύ της Ρωσίας και της Βρετανίας και ευρύτερα της Δύσης», δήλωσε ο σχεδιαστής παιχνιδιών Νικίτα Φιλίποφ.

Ο Πετρόφ και ο Μποσίροφ έγιναν δημοφιλή memes τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό μετά από μια συνέντευξη στο RT τον Σεπτέμβριο.

Οι δύο άνδρες, κατηγορήθηκαν από τις βρετανικές αρχές ότι είναι αξιωματικοί της GRU.

Tags:
επιτραπέζιο παιχνίδι, υπόθεση Σκριπάλ, Ρουσλάν Μποσίροφ, Αλεξάντρ Πετρόφ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK