17:44 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αστυνομία του Βελγίου έχει θέσει υπό κράτηση έναν άνδρα από το Μολενμπέκ που θεωρείται ύποπτος για προετοιμασία επίθεσης, αλλά δεν έχει ακόμη αποδειχθεί εάν συνδέεται άμεσα με οποιεσδήποτε τρομοκρατικές ενέργειες, ανέφερε πηγή της Ομοσπονδιακής Εισαγγελία της χώρας.

Ένα άτομο που εικάζεται ότι ετοίμαζε επίθεση συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου.

«Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση προληπτικά στο πλαίσιο έρευνας, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν θα αποκαλυφθούν επί του παρόντος προς το συμφέρον της έρευνας. Δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής καμία άμεση σύνδεση με τρομοκρατία. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αρχών.

Οι ανακριτές, πρόσθεσε ο ίδιος, είχαν λόγους να πιστεύουν ότι ο ύποπτος μπορούσε να «προχωρήσει σε δράση» αφού είχε στην κατοχή του ένα σημαντικό αριθμό όπλων.

Σύμφωνα με τη βελγική ιστοσελίδα Sudinfo, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο Μόλενμπεκ και στο Λέουβεν, μια πόλη που βρίσκεται πολύ κοντά στη βελγική πρωτεύουσα.

Η βελγική ημερήσια εφημερίδα La Derniere Heure ανέφερε ότι ένας άνδρας από το Μόλενμπεκ είχε τεθεί υπό κράτηση στη Λιέγη στις αρχές της εβδομάδας, καθώς εικαζόταν, ότι προετοίμαζε κάποια ενέργεια σχετιζόμενη με τρομοκρατία.

Tags:
ύποπτος, επίθεση, αστυνομία, Μόλενμπεκ, Βέλγιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK