23:15 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Το Καπιτώλιο στις ΗΠΑ

Νέο «ναυάγιο» στις προσπάθειες επαναλειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

H Γερουσία των ΗΠΑ μπλόκαρε δύο νέα νομοσχέδια, τα οποία απέβλεπαν στην επαναλειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ. «Shutdown» για 34η ημέρα στο αμερικανικό δημόσιο.

Δύο νέα νομοσχέδια για την άρση του «shutdown» μπλόκαρε την Πέμπτη η Γερουσία των ΗΠΑ, δίνοντας συνέχεια στο πολυήμερο «λουκέτο» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Τα δύο νομοσχέδια δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες 60 ψήφους, καθώς υπέρ τάχθηκαν μόλις 50 και 52 Γερουσιαστές, αντίστοιχα.

Το αποψινό «ναυάγιο» είχε διαφανεί από τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι Δημοκρατικοί είχαν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ανταλλάξουν μία προσωρινή επέκταση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης μ' ένα μόνιμο τείχος στα σύνορα ΗΠΑ — Μεξικού.

Το πρώτο νομοσχέδιο, το οποίο προτάθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους, προέβλεπε μέτρα οικονομικής και κοινωνικής στήριξης των μεταναστών, με αντάλλαγμα την εξασφάλιση του κονδυλίου των 5,7 δισ. δολαρίων για την ανέγερση του τείχους.

Το δεύτερο νομοσχέδιο, το οποίο στηρίχθηκε από τους Δημοκρατικούς, περιελάμβανε την επαναλειτουργία των κρατικών υπηρεσιών έως τις 8 Φεβρουαρίου, προκειμένου να υπάρξει πρόσθετος χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας επί της συνοριακής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ υπολειτουργεί για 34η συνεχόμενη ημέρα, καθώς η χρηματοδότηση ανεστάλη στις 22 Δεκεμβρίου του 2018, μετά τη διαφωνία Λευκού Οίκου — Δημοκρατικών επί του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ — Μεξικό.

Σχετικά:

Ο γερουσιαστής Γουόρνερ εισήγαγε νομοσχέδιο για την αποφυγή νέων «shutdown» της κυβέρνησης
Το «shutdown» παρακωλύει την επίλυση των υποθέσεων του FBI
Σημαντικές ανακοινώσεις για το shutdown θα κάνει ο Τραμπ
Ο Τραμπ υπέγραψε νόμο για την καταβολή των μισθών που χάθηκαν στη διάρκεια του «shutdown»
Tags:
shutdown, Γερουσία ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK