05:12 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο ποταμός που διασχίζει την περιφέρεια του Μίνας Γκεραΐς

Περίπου 200 άνθρωποι αγνοούνται μετά την κατάρρευση φράγματος σε ορυχείο στη Βραζιλία

© AP Photo / Felipe Dana
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Περίπου 200 άνθρωποι αγνοούνται ενώ τουλάχιστον τρεις είναι νεκροι μετά την κατάρρευση ενός φράγματος σε ορυχείο σιδηρομεταλλευμάτων στη Βραζιλία, σύμφωνα με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

Ένα φράγμα κατέρρευσε σε ορυχείο σιδηρομεταλλευμάτων της εταιρείας Vale στη Βραζιλία, αφήνοντας περίπου 200 αγνοούμενους, σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής στην περιφέρεια Μίνας Γκεραΐς στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, από το ατύχημα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και άλλοι τέσσερις έχουν τραυματιστεί.

​Συνολικά διασώθηκαν 100 άτομα ενώ οι αρχές προχώρησαν σε εκκένωση των κατοίκων της περιοχής.

​Η βραζιλιάνικη πολυεθνική εταιρία Vale SA είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές logistics στη Βραζιλία και επίσης ο μεγαλύτερος παραγωγός σιδηρομεταλλεύματος και νικελίου στον κόσμο.

Το περιστατικό έρχεται τέσσερα χρόνια μετά την κατάρρευση μιας ενός άλλου φράγματος υπολειμμάτων σιδήρου στη Βραζιλία που ανήκει στην Vale και στην BHP Billiton, η οποία κόστισε τη ζωή σε 17 άτομα και χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία της Βραζιλίας.

 

Tags:
εταιρεία, νεκροί, αγνοούμενοι, ορυχείο, φράγμα, Βραζιλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK