01:11 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στο τηλέφωνο

Επιμένει ο Τραμπ: «Θα χτίσουμε το τείχος»

© AP Photo / Alex Brandon
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την ανάγκη ανέγερσης του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά την προσωρινή συμφωνία για την επαναλειτουργία του αμερικανικού δημοσίου.

Την άμεση έναρξη του διαλόγου με τους Δημοκρατικούς για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη συμφωνία για την προσωρινή επαναλειτουργία του αμερικανικού δημοσίου.

«Δεν θα είναι εύκολο να κάνουμε μία συμφωνία» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε ανάρτησή του στο Twitter, ενώ επανέλαβε την ανάγκη ανέγερσης του τείχους.

«Αυτά που συμβαίνουν στα σύνορα ενισχύουν σημαντικά την υπόθεση της εθνικής ασφάλειας» σημείωσε, ενώ εστίασε στην ανάγκη «διαλόγου» μεταξύ των δύο πλευρών.

​Ο Τραμπ βρίσκεται υπό πολιτική πίεση το τελευταίο διάστημα, μετά την απόφαση για την επιβολή μερικού «λουκέτου» στη λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, στις 22 Δεκεμβρίου.

Είχε προηγηθεί η άρνηση των Δημοκρατών να συναινέσουν στην εκταμίευση 5,7 δισ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και οι Δημοκρατικοί κατέληξαν σε μία προσωρινή συμφωνία για την επαναλειτουργία της κυβέρνησης έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει, καθώς αν και πάλι δεν επέλθει ένας συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών, το αμερικανικό δημόσιο απειλείται εκ νέου με «λουκέτο».  Αξίζει να σημειωθεί ότι η — επί 35 ημέρες — υπολειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών επηρέασε περίπου 800.000 δημόσιους υπαλλήλους.

«Ελπίζω η εμπειρία των τελευταίων 35 ημερών να μας δίδαξε ότι δεν πρέπει ποτέ ξανά να βρεθούμε αντιμέτωποί με το κλείσιμο της κυβέρνησης» δήλωσε την Παρασκευή, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Στένι Χόιερ.

Σχετικά:

Υπέγραψε ο Τραμπ, σε λειτουργία μετά από 35 ημέρες η ομοσπονδιακή κυβέρνηση
Προσωρινή συμφωνία Τραμπ - Κογκρέσου για τερματισμό του λουκέτου
Tags:
λουκέτο, τείχος, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK