00:55 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Eξοργισμένοι μουσουλμάνοι ζητούν από τη Nike να αποσύρει ένα συγκεκριμένο μοντέλο παπουτσιού από όλα τα καταστήματα αλλά και κάθε άλλο παπούτσι που φέρει το «βλάσφημο» σχέδιο.

Η Nike δέχτηκε χιλιάδες αντιδράσεις από μουσουλμάνους που ισχυρίζονται πως το σχέδιο του νέου παπουτσιού που λάνσαρε ο αμερικανικός κολοσσός αθλητικών ειδών είναι «απαίσιο» και βλάσφημο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εξοργισμένων μουσουλμάνων το παπούτσι φαίνεται να γράφει στη σόλα «Αλλάχ».

Το λογότυπο του παπουτσιού Nike Air Max 270, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι, έχει ένα σχέδιο στο κάτω μέρος που σε αρκετούς θύμισε τη γραφή της λέξης Αλλάχ στα αραβικά.

Nike Air Max 270 shoe
© Φωτογραφία : Saiqa Noreen
Nike Air Max 270 shoe

«Είναι εξωφρενικό και φρικτό για τη Nike να επιτρέπει το όνομα του Θεού σε ένα παπούτσι. Αυτό είναι ασέβεια και εξαιρετικά προσβλητικό για τους μουσουλμάνους και προσβλητικό για το Ισλάμ. Το Ισλάμ διδάσκει τη συμπόνια, την καλοσύνη και τη δικαιοσύνη απέναντι σε όλους» αναφέρει το κείμενο της διαμαρτυρίας των μουσουλμάνων που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 6.000 υπογραφές.

Κάποιοι παλιοί υπάλληλοι της Nike θυμούνται ότι η εταιρεία τους είχε εμπλακεί σε μια παρόμοια διαμάχη πριν από δύο δεκαετίες.

Το 1997, η Nike αναγκάστηκε να ανακαλέσει χιλιάδες ζευγάρια παπούτσια Air Bakin μετά από διεθνή κατακραυγή από τους μουσουλμάνους, οι οποίοι δήλωσαν ότι η λέξη «Air», γραμμένη με γράμματα που έμοιαζαν με φλόγες, θα μπορούσε να διαβαστεί ως «Αλλάχ» στα αραβικά.

 

Tags:
παπούτσια, Μουσουλμάνοι, Nike, Αλλάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK