06:11 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Πρόεδρος της βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι κάλεσε σήμερα τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να δώσει την ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης στις 5 Φεβρουαρίου.

Τα σχέδια για την ετήσια ομιλία του προέδρου για την κατάσταση της Ένωσης στις 29 Ιανουαρίου ανατράπηκαν κατά τη μερική αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, όταν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι πρότεινε αρχικώς στον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ να μεταθέσει χρονικά την ομιλία του και τελικώς αργότερα ακύρωσε την ομιλία του ενώπιον της βουλής.

Η πρόεδρος της Βουλής, ακύρωσε την πρόσκληση που είχε απευθύνει στον πρόεδρο λόγω του κυβερνητικού «shutdown», εξαιτίας του οποίου παρέμειναν δίχως μισθό πάνω από 800.000 δημόσιοι λειτουργοί.

Την περασμένη εβδομάδα, οι εκθέσεις των μέσων ενημέρωσης πρότειναν ότι ο Τραμπ προετοίμαζε δύο ομιλίες, την πρώτη για το ενδεχόμενο που θα μιλούσε ενώπιον του Κογκρέσου και την άλλη για το ενδεχόμενο που θα μιλούσε σε μία πολιτική εκδήλωση έξω από την Ουάσινγκτον.

Την Παρασκευή, ο Τραμπ υπέγραψε έναν προσωρινό προϋπολογισμό διάρκειας τριών εβδομάδων για να τερματίσει το κυβερνητικό «shutdown» χωρίς ωστόσο να πάρει τα 5,7 δισ. δολάρια που είχε ζητήσει από το Κογκρέσο για την κατασκευή ενός προστατευτικού τείχους κατά μήκος των νότιων συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τραμπ αναμένεται να συνεχίσει τις συνομιλίες με τους Δημοκρατικούς για τον πλήρη προϋπολογισμό εντός των επόμενων τριών εβδομάδων.

Tags:
κατάσταση της Ένωσης, Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK