19:30 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Στην ύπαρξη «δικαιωμάτων και συμφερόντων» της Τουρκίας στη «γαλάζια πατρίδα», αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας ότι η Άγκυρα «δε θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο».

Για «γαλάζια πατρίδα» μίλησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, όπου υπάρχουν «τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας», όπως είπε.

Μιλώντας χτες στη βάση συντήρησης των αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, ο Τούρκος υπουργός σημείωσε ότι η Άγκυρα προσπαθεί να έχει «σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονες».

Ωστόσο, λόγω κάποιων πολιτικών παραγόντων και λανθασμένων υπολογισμών τα γεγονότα διαστρεβλώνονται, πρόσθεσε ο Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Η Τουρκική Δημοκρατία δε θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο», τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ, διευκρινίζοντας πως αυτό δε θα συμβεί ούτε στο Αιγαίο ούτε στην Ανατολική Μεσόγειο ούτε στην Κύπρο.

«Από την άλλη, όμως, σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υποχωρούμε από κανένα δικαίωμα μας», πρόσθεσε ο Ακάρ, όπως μετέδωσε η Hurriyet.

Tags:
Χουλουσί Ακάρ, Ανατολική Μεσόγειος, Αιγαίο, Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK