07:26 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο στρατός της Τουρκίας έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για μια επιχείρηση στην πόλη Μανμπίτζ και ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο τουρκικός στρατός έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για στρατιωτική επιχείρηση στη συριακή πόλη Μανμπίτζ, καθώς και στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, την Τρίτη.

«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ολοκληρώσει προετοιμασίες τους για την επιχείρηση. Όταν έρθει η ώρα, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα εναντίον των τρομοκρατών και στη Μανμπίτζ και στα ανατολικά του Ευφράτη», ανέφερε ο υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Ο Ακάρ πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν είχε καμία πρόθεση να πολεμήσει ούτε τους Κούρδους ούτε τους Άραβες στην περιοχή.

Η Τουρκία αντιτίθεται στην παρουσία κουρδικής πολιτοφυλακής στο βόρειο τμήμα της Συρίας, υποστηρίζοντας ότι οι μαχητές αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Τον Ιανουάριο του 2018, η Τουρκία ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Αφρίν ενάντια στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που η Τουρκία θεωρεί θυγατρική του Κουρδικού PKK, το οποίο η Άγκυρα έχει εντάξει στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων. Η Δαμασκός, από τη μεριά της, έχει χαρακτηρίσει την επιχείρηση ως επίθεση.

Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα ήταν έτοιμη να ξεκινήσει μια άλλη επίθεση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής, αυτή τη φορά στο Μανμπίτζ, που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του YPG, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποχρέωναν τους μαχητές να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Ο Τούρκος ηγέτης δήλωσε αργότερα ότι η επιχείρηση αναβλήθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε ανακοινώσει την απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία μετά τη συνομιλία.

Σχετικά:

Ακάρ: Η Τουρκία έχει δικαιώματα και συμφέροντα στη «γαλάζια πατρίδα»
Tags:
Κούρδοι, Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), Χουλουσί Ακάρ, Ντόναλντ Τραμπ, Ευφράτης, Αφρίν, Μανμπίτζ, Συρία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK