09:22 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν.

Ο Μνούτσιν καλεί την Ιταλία να αναγνωρίσει τον Γκουάιδο ως πρόεδρο της Βενεζουέλας

© AP Photo / Gustavo Garello
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (285)
0 01
Βρείτε μας

Να αναγνωρίσει ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο κάλεσε τη Ρώμη ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, στη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον Ιταλό ομόλογό του.

Να συνταχθεί με την Ουάσινγκτον, όσον αφορά στην υπόθεση της Βενεζουέλας, κάλεσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν τον Ιταλό ομόλογό του Τζιοβάνι Τρία.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια συνομιλιών που είχαν οι δυο άνδρες, ο Μνούτσιν απηύθυνε κάλεσμα προς τη Ρώμη να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουάιδο ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας. 

«Ο υπουργός Μνούτσιν επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τον Χουάν Γκουάιδο ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας και κάλεσ την Ιταλία να ακολουθήσει τις ΗΠΑ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας αυτοαναγορεύτηκε, την περασμένη εβδομάδα, προσωρινός πρόεδρος της χώρας, με τις ΗΠΑ να εκφράζουν τη στήριξή τους στον ίδιο. Ο εκλεγμένος πρόεδρος, Νικολάς Μαδούρο, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για ενορχήστρωση ενός πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα. 

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ προχώρησε σε κυρώσεις σε βάρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA της Βενεζουέλας.

Πάντως, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας αποφάσισε να απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα στον Γκουάιδο, δίδοντας εντολή για το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών και συναλλαγών του.

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (285)
Tags:
Τζιοβάνι Τρία, Στίβεν Μνούτσιν, Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, Ιταλία, ΗΠΑ, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK