16:23 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, με 59 βουλευτές να υπερψηφίζουν έναντι 20 που καταψήφισαν, μετά από πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE.

Η Βουλή των Σκοπίων έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Συνολικά 59 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον υπουργό, έναντι 20 που καταψήφισαν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο MIA.

Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, με τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού να στηρίζουν τον υπουργό.

Η διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης προς τον Νίκολα Ντιμιτρόφ ακολούθησε μετά από πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE σε σχέση με τη θέση του υπουργού Εξωτερικών για τη μετονομασία της χώρας, όπως προέβλεπε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο επίσημος λόγος, σύμφωνα με τον συντονιστή του κόμματος της αντιπολίτευσης, Νικόλα Μιτσέφσκι, ήταν η δίχως αρχές εκπλήρωση από τον υπ. Εξωτερικών των επίσημων καθηκόντων του και η «προσβολή του μακεδονικού λαού».

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, ο Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι «το μακεδονικό έθνος δεν άρχισε να διαμορφώνεται το 2010», καταγγέλλοντας τις απόπειρες του VMRO-DPMNE όταν ήταν στην κυβέρνηση, να τονίσει την αρχαία Ιστορία με την ανέγερση αρχαϊζόντων μνημείων και πως «ο μακεδονικός λαός δε χρειάζεται αφρώδες πλαστικό για να είναι περήφανος».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τον Ντιμιτρόφ να λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης.

Σχετικά:

Συμφωνία των Πρεσπών
Tags:
ψήφος εμπιστοσύνης, συμφωνία των Πρεσπών, πρόταση μομφής, VMRO-DPMNE, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ΠΓΔΜ, Σκόπια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK