10:50 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας υποστήριξε ότι ο λαός της χώρας θα πρέπει να απορρίψει τον εκβιασμό του δολαρίου, ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν αρκετά αποθέματα σε ευρώ, γουάν και πέτρο.

Μήνυμα εναντίον της Ουάσιγκτον έστειλε ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος διαμήνυσε ότι η χώρα της λατινικής Αμερικής θα πρέπει να απορρίψει τον εκβιασμό του δολαρίου.

«Ευτυχώς, η Βενεζουέλα έχει αποθέματα σε ευρώ, γουάν, πέτρο (σ.σ. κρυπτονόμισμα). Θα πρέπει να απελευθερωθούμε πλήρως από τον εκβιασμό του δολαρίου» τόνισε, κατά τη διάρκεια συνάντησης με κυβερνήτες, δημάρχους και νέους, οι οποίοι παραμένουν «πιστοί» στην κυβέρνηση του Καράκας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Βενεζουέλα ξεκίνησε τη λειτουργία ενός εναλλακτικού συστήματος συναλλαγματικών ισοτιμιών, το οποίο ωστόσο είχε ως αποτέλεσμα την άμεση απώλεια του 35% της αξίας του εθνικού νομίσματος του μπόλιβαρ. 

Το πέτρο, το οποίο εισήχθη τον Φεβρουάριο του 2018, είναι συνδεδεμένο με την τιμή ενός βαρελιού πετρελαίου, την οποία ο Μαδούρο όρισε στα 36.000 νέα μπολιβάρς

Τα νέα μπολιβάρς υιοθετήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο, προκειμένου να αντικαταστήσουν τα παλαιά μπολιβάρς, με στόχο την αντιμετώπιση του υπερπληθωρισμού, ο οποίος οφείλεται στην πτώση της τιμής του πετρελαίου και στην ευρύτερη οικονομική κρίση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Μαδούρο εξαπέλυσε πυρά εναντίον των ΗΠΑ και στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο Sputnik.

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Τραμπ έδωσε εντολή να με σκοτώσει. Είπε στην κυβέρνηση της Κολομβίας και την κολομβιανή μαφία να με σκοτώσουν. Αν μου συμβεί κάτι μια μέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κολομβιανός πρόεδρος, Ιβάν Ντουέικ, θα είναι υπεύθυνοι» κατήγγειλε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, αναφερόμενος στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έκανε λόγο για απόπειρα πραξικοπήματος και παραβίαση του Συντάγματος.

Κάλεσε δε, τον Γενικό Εισαγγελέα να αναλάβει πρωτοβουλίες. «Ό,τι αποφασίσουν ο εισαγγελέας και τα δικαστήρια θα εφαρμοστεί από το δικαστικό σύστημα της Βενεζουέλας» έσπευσε να προσθέσει ο Μαδούρο.

Σχετικά:

Κρίση στη Βενεζουέλα
Κρίση στη Βενεζουέλα: Δίαυλο επικοινωνίας με τις Ρωσία - Κίνα επιδιώκει η «Ομάδα Λίμα»
Τραμπ προς Αμερικανούς: Μην επισκέπτεστε τη Βενεζουέλα μέχρι νεωτέρας
Οι ΗΠΑ απειλούν με «σοβαρές συνέπειες» αν η Βενεζουέλα συλλάβει τον «πρόεδρο» Γκουάιδο
Το αστείο της Ζαχάροβα για το τυπογραφικό λάθος του Μπόλτον για τη Βενεζουέλα
Γκουάιδο: Βάζει όλες τις επιλογές στο τραπέζι για τη Βενεζουέλα, ακόμη κι αυτή του στρατού
Tags:
κρυπτονομίσματα, Δολάριο, εθνικά νομίσματα, Χουάν Γκουαϊδό, Νικολάς Μαδούρο, ΗΠΑ, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK