09:14 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι κυρώσεις της Ουάσινγκτον ενάντια στη Βενεζουέλα δεν θα φέρουν τη χώρα σε αδιέξοδο, αλλά θα εξακολουθούν να προκαλούν ζημιές, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Sputnik ο κυβερνήτης της Μιράντα στη Βενεζουέλα.

Δεν θα μας σταματήσουν οι κυρώσεις αλλά σίγουρα θα έχουν αντίκτυπο διαμηνύει μέσω του Sputnik ο κυβερνήτης της Μιράντα της Βενεζουέλας Έκτορ Ροντρίγκεζ. 

«Σε γενικές γραμμές, οι κυρώσεις δεν μας σταματούν, αλλά καθιστούν την ανάπτυξη πιο δαπανηρή. Παράλληλα, αυτό μας ωθεί να αλλάξουμε τις τεχνολογίες και να αναζητήσουμε νέους εταίρους — όχι μόνο πολιτικούς αλλά και οικονομικούς», δήλωσε ο Ροντρίγκεζ.

Πρόσθεσε ότι η χώρα περνάει μια δύσκολη περίοδο.

«Ταυτόχρονα αυτή είναι η δυνατότητα για τη Βενεζουέλα να ολοκληρώσει τη διαδικασία της απελευθέρωσης της, όχι μόνο όσον αφορά την πολιτική, αλλά και στην οικονομία και την τεχνολογία», ανέφερε ο Ροντρίγκεζ.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση πολιτικής και οικονομικής κρίσης, με τον Χουάν Γκουιάδο επικεφαλής της ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση εθνοσυνέλευσης, που αυτοανακυρήχθηκε ως προσωρινός πρόεδρος της χώρας την περασμένη Τετάρτη. Δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και αρκετοί σύμμαχοι αναγνώρισαν αμέσως τον Γκουιάδο, ο επικεφαλής ηγέτης Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι διεξήγαγε πραξικόπημα στη Βενεζουέλα.

Τη Δευτέρα, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Μπόλτον, ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν κυρώσεις κατά της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA της Βενεζουέλας, απαγορεύοντας συναλλαγές με την εταιρεία και μπλοκάροντας τα περιουσιακά στοιχεία του PDVSA ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, εμποδίζοντας τα περιουσιακά στοιχεία του PDVSA, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετώπισαν αυτήν την εταιρεία ως προς το συμφέρον του λαού της Βενεζουέλας και επίσης έλαβαν μέτρα για την προστασία της αγοράς τους.

Σχετικά:

Κρίση στη Βενεζουέλα
Tags:
κυρώσεις, Τζον Μπόλτον, Στίβεν Μνούτσιν, Έκτορ Ροντρίγκεζ, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK