ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε τις ανησυχίες τους για το γεγονός ότι οι τρομοκράτες δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους να σκηνοθετήσουν χημικές επιθέσεις σε βάρος πολιτών της Συρίας.

Τα Λευκά Κράνη έχουν εγκαταστήσει εξοπλισμό σε αρκετά νοσοκομεία στην Ιντλίμπ της Συρίας, προκειμένου να κινηματογραφήσουν ψεύτικες χημικές επιθέσεις και να κατηγορήσουν τη Δαμασκό, ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Υπάρχουν επίσης σοβαρές ανησυχίες γύρω από αναφορές ότι οι τρομοκράτες δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες να σκηνοθετήσουν επιθέσεις με χημικά όπλα σε βάρος πολιτών. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, μια ομάδα ακτιβιστών, η γνωστή ψευδο-ανθρωπιστική οργάνωση, τα Λευκά Κράνη, έχουν ετοιμάσει τον απαραίτητο εξοπλισμό σε αρκετά νοσοκομεία της Ιντλίμπ για να κινηματογραφήσουν τέτοιες προβοκάτσιες», είπε η ίδια στη διάρκεια μιας ενημέρωσης Τύπου. 

Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι εντάσεις αυξάνονται στη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, αναγέροντας ότι οι στρατιώτες της Ταχρίρ αλ Σαμ ενισχύουν τις δυνάμεις τους κοντά στη γραμμή επαφής με τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης. 

Η Μόσχα και η Δαμασκός έχουν επισημάνει αρκετές περιπτώσεις, κατά τις οποίες τα Λευκά Κράνη έχουν σκηνοθετήσει μια σειρά από προβοκάτσιες στη Συρία, εμπλέκοντας τη χρήση χημικών όπλων, προκειμένου να κατηγορήσουν τη συριακή κυβέρνηση και να παράσχουν σε χώρες της Δύσης τη δικαιολογία να παρεμβαίνουν. 

Tags:
χημικές επιθέσεις, Λευκά κράνη, Ρωσία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK