21:29 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Eurovision 2019 (26)
0 20
Βρείτε μας

Καθώς η Eurovision αναμένεται να επιστρέψει στο Ισραήλ για πρώτη φορά από το 1999, δεκάδες διάσημες προσωπικότητες συνυπογράφουν επιστολή ζητώντας να μεταφερθεί ο διαγωνισμός από το Ισραήλ σε άλλη χώρα.

Ο θρύλος των Pink Floyd Ρότζερ Γουότερς, η σχεδιάστρια μόδας Βίβιεν Γουέστγουντ, το ροκ συγκρότημα Wolf Alice, μεταξύ άλλων, έκαναν έκκληση μέσω στο BBC ώστε να μην πραγματοποιηθεί ο επόμενος διαγωνισμός της Eurovision στο Ισραήλ.

«Η Eurovision μπορεί να είναι ένα ελαφρύ είδος ψυχαγωγίας, αλλά δεν εξαιρείται όταν τίθεται ζήτημα ανησυχίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα — και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων από το Ισραήλ», γράφει η επιστολή που δημοσιεύτηκε στο The Guardian.

Η Eurovision διεξάγεται παραδοσιακά στη χώρα που είχε νικήσει στην τελευταία διοργάνωση. Πέρυσι, η Ισραηλινή διαγωνιζόμενος Νέτα Μπαρζιλάι μετά τη νίκη της φώναξε: «την επόμενη φορά στην Ιερουσαλήμ!».

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2018, ανακοινώθηκε ότι το Τελ Αβίβ και όχι η Ιερουσαλήμ επελέγη ως η πόλη που θα υποδεχτεί τον διαγωνισμό.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Guardian δημοσίευσε άλλη μια επιστολή, την οποία υπέγραφαν περίπου 140 καλλιτέχνες, οι οποίοι ζητούσαν το μποϊκοτάζ της Eurovision επειδή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ.

Η επιστολή αυτή δημοσιεύθηκε λίγο μετά αφότου πολλοί καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένης της Lana Del Rey, αποχώρησαν από το φεστιβάλ Meteor μετά από πίεση από το κίνημα BDS που ζητά το μποϊκοτάρισμα του Ισραήλ ως έναν τρόπο πίεσης στο εβραϊκό κράτος να αλλάξει πολιτική απέναντι στους Παλαιστίνιους.

Θέμα:
Eurovision 2019 (26)

Σχετικά:

Πού θα γίνει τελικά ο διαγωνισμός της Eurovision
Το Τελ Αβίβ πιθανότερος τόπος διεξαγωγής της Eurovision
Tags:
Eurovision 2019, Eurovision, Pink Floyd, Βίβιεν Γουέστγουντ, Ρότζερ Γουότερς, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK