19:42 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (325)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων έδωσε στον Νικολάς Μαδούρο προθεσμία μέχρι το βράδυ της Κυριακής να προκηρύξει εκλογές. Σε διαφορετική περίπτωση, η Γαλλία θα αναγνωρίσει τον Γκουαίδο ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ναταλί Λουαζό, δήλωσε ότι η Γαλλία θα αναγνωρίσει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαίδο, εάν δεν προκηρυχθούν εκλογές μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

«Οι εκλογές του Μαδούρο ήταν φάρσα. Εάν δεν αναλάβει να διοργανώσει προεδρικές εκλογές πριν από απόψε, θα θεωρήσουμε τον κ. Γκουαίδο ως τον νόμιμο πρόεδρο  της Βενεζουέλας», δήλωσε η Ναταλί Λουαζό, σύμφωνα με τη Le Figaro.

Την ίδια, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, και ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Ταμπαρέ Βάσκες, ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση ότι Ουρουγουάη και ΕΕ θα πραγματοποιήσουν την πρώτη συνάντηση μιας διεθνούς ομάδας επαφής για να συμβάλουν στην επίλυση της πολιτικής κρίσης στη Βενεζουέλα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο υπουργών, στις 7 Φεβρουαρίου, στο Μοντεβιδέο.

Η ομάδα επαφής αποτελείται από την ΕΕ, οκτώ από τα κράτη μέλη (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο) καθώς και χώρες της Λατινικής Αμερικής (Βολιβία, Κόστα Ρίκα, Ισημερινός και Ουρουγουάη).

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (325)

Σχετικά:

Ο Γκουάιδο θα ζητήσει από την Ε.Ε. να προστατεύσει περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας
Tags:
εκλογές, Χουάν Γκουαϊδό, Ναταλί Λουαζό, Νικολάς Μαδούρο, Φεντερίκα Μογκερίνι, Βενεζουέλα, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK