23:25 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έρχονται την ημέρα επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία στέλνει μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Ως «μη συμβατό» με τις δυτικές αξίες θεωρεί το Ισλάμ η πλειοψηφία των Ευρωπαίων και των Αμερικανών, σύμφωνα με νέα έρευνα της YouGov.

Τα ευρήματα καταδεικνύουν ότι το 46% των Γάλλων και το 47% των Γερμανών πιστεύει ότι προκύπτει «θεμελιώδη σύγκρουση» μεταξύ του Ισλάμ και των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Παράλληλα, το 38% των Βρετανών διαθέτει «μη θετικές» τάσεις προς το Ισλάμ, ενώ το 36% των Αμερικανών θεωρεί τη μουσουλμανική θρησκεία ως αντικρουόμενη με τις αμερικανικές αξίες.

Στον αντίποδα, οι θετικές εντυπώσεις για το Ισλάμ ανέρχονται σε ποσοστό 24% στη Βρετανία, 22% στη Γαλλία, 20% στη Γερμανία και 17% στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία εκφράζει ανησυχία για τον κίνδυνο αύξησης του ισλαμιστικού εξτρεμισμού, με τα σχετικά ποσοστά να κυμαίνονται στο 72% σε Γαλλία και Γερμανία, στο 66% στη Βρετανία και στο 56% στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, σαφώς χαμηλότερο είναι το ποσοστό των κατοίκων των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, οι οποίοι θεωρούν ότι ο Χριστιανισμός έρχεται σε σύγκρουση με τις επικρατούσες κοινωνικές αξίες.

Συγκεκριμένα, το σχετικό ποσοστό διαμορφώνεται στο 25% στη Σαουδική Αραβία, στο 22% στην Αλγερία, στο 13% στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο 7% στην Αίγυπτο.

Tags:
ισλάμ, Μουσουλμάνοι, χριστιανισμός, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, ΗΠΑ, Ευρώπη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK