03:32 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο αστέρας της κωμωδίας Βλαντίμιρ Ζελένσκι συνεχίζει να ηγείται του στενού προεδρικού αγώνα της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ο κωμικός Βλαντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να λάβει το 21,9% των ψήφων, από το 19% που αναφέρθηκε την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με έρευνα της τοπικής δημοσκόπησης.

Ο νυν Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο είδε την εκλογική του δύναμη να μειώνεται στο 14,8% από 15,1% την περασμένη εβδομάδα.

Η πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο έχει βελτιώσει τη θέση της, ενώ το 19,2% των ερωτηθέντων λένε τώρα ότι θα την ψηφίσουν, σε αντίθεση με το 18,2% την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή η στήριξη για τον πρώην υπουργό Ενέργειας Γιούρι Μπόικο έχει αυξηθεί κατά λιγότερο από μια ποσοστιαία μονάδα στο 10,4%.

Ο πρώην αρχηγός της Άμυνας Ανατόλι Χριτσένκο υποστηρίζεται από το 8,4% των ψηφοφόρων, ενώ ο Ολεγκ Λάσκο του εθνικιστικού ριζοσπαστικού Κόμματος συγκεντρώνει 6,5%.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 10.000 ενηλίκων στις 19-30 Ιανουαρίου, με λιγότερο από δύο μήνες να χωρίζουν τους Ουκρανούς από τις κάλπες στις 31 Μαρτίου.

Συνολικά 28 υποψήφιοι έχουν παραταχθεί για να αμφισβητήσουν τον Ποροσένκο, ο οποίος έχει δει τη δραματική μείωση των ποσοστών του, τους τελευταίους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ποροσένκο επιθυμεί η Ουκρανία να συνεχίσει την πορεία προς NATO και ΕΕ μετά τις εκλογές

Tags:
εκλογές, προεδρική εκλογή, Βλαντίμιρ Ζελένσκι, Γιούλια Τιμοσένκο, Πέτρο Ποροσένκο, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK