07:01 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα σχέδιο στο νέο μοντέλο παπουτσιών της Nike έχει πυροδοτήσει σειρά αντιδράσεων στο μουσουλμανικό κόσμο, ενώ πάνω από 34.000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί για την απόσυρσή τους από τα καταστήματα.

Η Nike έχει έρθει αντιμέτωπη με την οργή πολλών μουσουλμάνων που ισχυρίζονται ότι το λογότυπο στον πάτο ενός νέου μοντέλου παπουτσιών της είναι το όνομα του Αλλάχ σε αραβική γραφή.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αθλητικών ειδών στον κόσμο δήλωσε ότι η ομοιότητα ήταν ακούσια και δεν αποσκοπούσε στο να προσβάλει οποιαδήποτε θρησκευτικά συναισθήματα.

«Η Nike σέβεται όλες τις θρησκείες και αντιμετωπίζουμε σοβαρά τέτοιας φύσεως ανησυχίες», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της. «Το λογότυπο των Air Max σχεδιάστηκε ως μια στυλιζαρισμένη αναπαράσταση του εμπορικού σήματος των Air Max της Nike και προορίζεται να αντικατοπτρίζει μόνο το εμπορικό σήμα AIR MAX. Οποιοδήποτε άλλο αντιληπτό νόημα ή αναπαράσταση είναι ακούσια».

Περισσότεροι από 34.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει ηλεκτρονικά μια επιστολή που καλεί τη Nike να αποσύρει τα Air Max 270 και όλα τα προϊόντα που φέρουν το ίδιο «βλάσφημο» λογότυπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα «παπούτσια του Αλλάχ» της Nike που προκάλεσαν την οργή των μουσουλμάνων

Ο Σάικα Νορίν, ο μουσουλμανικός που ξεκίνησε την πρωτοβουλία, χαρακτήρισε «εξωφρενικό και αποτρόπαιο» το να φέρει το όνομα του Αλλάχ ένα παπούτσι.

Η Nike είχε εμπλακεί ξανά σε μια παρόμοια διαμάχη το 1997, όταν το Συμβούλιο Αμερικανικών-Ισλαμικών Σχέσεων ανάγκασε την εταιρεία να αποσύρει αθλητικά παπούτσια των οποίων το λογότυπο σε στυλ φλόγας έμοιαζε με τη λέξη «Αλλάχ».

Σχετικά:

Τα «παπούτσια του Αλλάχ» της Nike που προκάλεσαν την οργή των μουσουλμάνων
Η Nike έκλεισε τα καταστήματά της στη Νότια Αφρική μετά τον σάλο για ρατσιστικό βίντεο
Tags:
υπογραφές, παπούτσια, Μουσουλμάνοι, Nike, Αλλάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK