08:45 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υπό κράτηση τέθηκαν πάνω από 20 άνθρωποι στην Κωνσταντινούπολη με την υποψία ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός εγγράφων σχετικών με το ISIS.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης διεξήγαγε μια επιχείρηση για τη σύλληψη 22 υπόπτων για εμπλοκή τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

«Η αστυνομία μας διεξήγαγε μια επιχείρηση κατά ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για προπαγάνδα του ISIS, στρατολογώντας μαχητές και παρέχοντας υλική βοήθεια στις οικογένειές τους. Η επιχείρηση διεξήχθη σε 27 διευθύνσεις, 22 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση. Έχει κατασχεθεί μεγάλος αριθμός εγγράφων που σχετίζονται με τρομοκρατική οργάνωση», ανέφερε η διοίκηση της Κωνσταντινούπολης σε δήλωσή της.

Τον Ιανουάριο, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, αναφερθείς στην εξαγγελία Τραμπ για αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, είχε δηλώσει ότι «θα νικήσουμε τον ISIS μόνοι μας».

«Θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συνόρων μας μόνοι μας. Θα νικήσουμε τον ISIS μόνοι μας, και είπα (σ.σ. στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ): είναι αρκετό να μας προσφέρεται λογιστική υποστήριξη. Θα καταλάβουμε επίσης την Μπανμπίτζ και θα τη δώσουμε πίσω στους οικοδεσπότες της», είχε δηλώσει ο Ερντογάν.

Tags:
αστυνομική επιχείρηση, ύποπτος, κράτηση, συλλήψεις, Ισλαμικό Κράτος, ISIS, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK