07:18 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Έκδοση εδάφους του πυραύλου Kalibr θα αναπτύξει η Ρωσία, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να ανακοινώσουν την απόσυρσή τους από τη Συνθήκη INF.

Η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει μια έκδοση εδάφους, του πυραύλου Kalibr το 2019 — 2020. ως απάντηση στην απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τη Συνθήκη INF, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, προσθέτοντας ότι θα πρέπει επίσης να δημιουργηθεί επίσης ένα σύστημα εδάφους με υπερηχητικό πύραυλο μεγάλης εμβέλειας κατά την ίδια περίοδο.

Την προηγούμενη Παρασκευή, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την αναστολή συμμετοχής τους στη Συνθήκη που υπεγράφη την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και απαγόρευε την ανάπτυξη πυραύλων εδάφους με βεληνεκές από 500 έως 5.500 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ρωσία αναστέλλει τη Συνθήκη INF και ο Πούτιν καλεί τους υπουργούς να μην ξεκινήσουν νέες συνομιλίες

«Το 2019 — 2020 θα πρέπει να αναπτύξουμε μια έκδοση εδάφους των συστημάτων Kalibr με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς που αποδείχθηκαν αποτελεσματικοί στη Συρία. Κατά την ίδια περίοδο θα πρέπει να αναπτύξουμε πυραυλικό σύστημα εδάφους με υπερηχητικό πύραυλο μεγάλης εμβέλειας», δήλωσε ο Σοϊγκού, τονίζοντας ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται μετά τις αποφάσεις της Ουάσινγκτον για τη Συνθήκη INF.

«Εξάλλου, είναι σημαντικό να αυξηθεί η εμβέλεια των χερσαίων πυραυλικών συστημάτων, τα οποία αναπτύσσονται επί του παρόντος», πρόσθεσε ο Σεργκέι Σοϊγκού.

Tags:
Συνθήκη INF, INF, πύραυλος, Kalibr, Σεργκέι Σοϊγκού, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK