03:46 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: Αν χρειαστεί, θα χτίσουμε «ανθρώπινο τείχος» στα σύνορα με το Μεξικό

© Sputnik / Vladimir Astapkovich
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Θα χτίσουμε «ανθρώπινο τείχος» στα σύνορα με το Μεξικό, διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επαναφέροντας το θέμα που έχει οδηγήσει στο ομοσπονδιακό «λουκέτο».

Στην ανάγκη κατασκευής τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό επιμένει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας τώρα ότι οι ΗΠΑ θα ανεγείρουν «ανθρώπινο τείχος» κατά μήκος των συνόρων, εάν καταστεί αναγκαίο.

«Τρομακτικός αριθμός ανθρώπων έρχεται μέσω του Μεξικού με την ελπίδα να πλημμυρίσουν τα νότια σύνορα. Έχουν στείλει επιπλέον στρατό. Θα χτίσουμε ανθρώπινο τείχος εάν είναι απαραίτητο. Εάν είχαμε πραγματικό τείχος, αυτό δεν θα γινόταν!», έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter. 

​Αργότερα σήμερα, ο Τραμπ αναμέμεται να αναφερθεί στο θέμα του τείχους και στο αίτημά του για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του τείχους, στη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση του Έθνους. 

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι η άρνηση του Κογκρέσου να δώσει την έγκρισή του για το κονδύλι ύψους 5 δισ. δολ. που προορίζει ο Τραμπ για την οικοδόμηση του τείχους, έχει οδηγήσει στη μερική αναστολή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών. Το «shutdown» ήταν άλλωστε και η αιτία που καθυστέρησε η ομιλία του Τραμπ για την Κατάσταση του Έθνους, που ήταν προγραμματισμένη για τις 29 Ιανουαρίου. Ο ίδιος έχει αφήσει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Tags:
τείχος, Ντόναλντ Τραμπ, Μεξικό, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK