13:50 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Πεντάγωνο.

Πεντάγωνο: Με τα νέα πυραυλικά συστήματα, η Ρωσία δεν βοηθάει στη διάσωση της INF

© Sputnik / Alexey Agarishev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την εκτίμηση ότι η Ρωσία δεν βοηθάει με το να αναπτύσσει πυραυλικό σύστημα, εάν θέλει να σώσει τη Συνθήκη INF, εξέφρασε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Η ανάπτυξη επιπρόσθετων πυραυλικών συστημάτων από τη Ρωσία δεν βοηθάει, εάν η Μόσχα θέλει να σώσει τη Συνθήκη Πυρηνικών Όπλων Ενδιάμεσου Βεληνεκούς (INF), ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Τζόνι Μάικλ, στο Sputnik.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εξετάζει να αναπτύξει μια χερσαία εκδοχή πυραύλων του συστήματος Kalibr με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, κατά τα έτη 2019-2020, μετά από την απόφαση της Ουάσινγκτον να αναστείλει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη INF.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη INF, αρχής γενομένης από τις 2 Φεβρουαρίου και ότι θα ξεκινήσουν τη διαδικασία αποχώρησης, η οποία θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες εκτός και εάν η Μόσχα διορθώσει τις φερόμενες παραβιάσεις τις διμερούς συμφωνίας για τα πυρηνικά όπλα. Η Ρωσία ανακοίνωσε, εν τω μεταξύ, ότι αναστέλλει επίσης τις υποσχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη INF, απαντώντας στην κίνηση των ΗΠΑ. 

Tags:
πυραυλικό σύστημα, Συνθήκη INF, Σεργκέι Σοϊγκού, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK