17:21 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Μαχητής του Ισλαμικού Κράτους

Τρομοκράτες της Αλ Νούσρα φέρονται να έχουν μετακινήσει βαρέλια με χλώριο στη Συρία

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας Αχμαντ Καζέμ δήλωσε στο Sputnik ότι οι τρομοκράτες της Αλ Νούσρα μεταφέρουν βαρέλια με χλώριο στη συριακή πόλη Καν Σαϊκχαν, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα του κινήματος των λευκών κρανών.

Βαρέλια με χλώριο στη συριακή πόλη Καν Σαϊκχαν μεταφέρουν οι τρομοκράτες της Αλ Νούσρα, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα του κινήματος των Λευκών Κρανών σύμφωνα με τον Αχμαντ Καζέμ, επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Συρίας.

Ειδικότερα, ο αξιωματούχος είπε ότι τα λευκά κράνη εξοπλίζουν τα ξενοδοχεία με κάμερες προκειμένου να καταγράφουν αμάχους που έχουν τραυματιστεί από τη χρήση χλωρίου.

Οι δυτικές χώρες έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα τη Δαμασκό ότι χρησιμοποιούν χλώριο, χωρίς όμως να παρουσιάζουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει χαρακτηρίσει τέτοιες δηλώσεις ως «φήμες», ενώ το υπουργείο Άμυνας της χώρας διέψευσε τις δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι βασίζονται σε εικασίες.

Πριν από λίγο καιρό, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υπενθύμισε προηγούμενες κατηγορίες ότι τα Λευκά Κράνη προσπαθούσαν να στήσουν προβοκάτσιες με τη χρήση χημικών στοιχείων στην αποστρατικοποιημένη ζώνη γύρω από την Ιντλίμπ για να κατηγορήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις για χρήση χημικών κατά του τοπικού πληθυσμού.

«Είναι φανερό ότι τα Λευκά Κράνη συνδέονται ευθέως με τρομοκρατικές οργανώσεις που λειτουργούν στη Συρία και συγκεκριμένα στην αποστρατικοποιημένη ζώνη της Ιντλίμπ» δήλωσε.

Σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο στη Συρία στο μέλλον θα πρέπει να αναμένονται περισσότερες τέτοιες επιθέσεις. Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μαχητές είχαν μεταφέρει 20 κοντέινερ με τοξικό χλώριο στη Συρία πριν από τρεις περίπου μήνες.

Tags:
χημικά όπλα, Μέτωπο Αλ Νούσρα, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK