19:13 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF προειδοποίησε η υφυπουργός Εξωτερικών, Άντρεα Τόμσον, σχολιάζοντας πως οι ΗΠΑ θα απαντήσουν κατάλληλα στην ανάπτυξη των ρωσικών πυραύλων Kalibr.

Η κυβέρνηση Τραμπ είναι πεπεισμένη ότι θα εξασφαλίσει τα κονδύλια που απαιτούνται για να απαντήσει κατάλληλα στην ανάπτυξη των ρωσικών πυραύλων Kalibr, δήλωσε την Τετάρτη η υφυπουργός Εξωτερικών, Άντρεα Τόμσον.

«Ο πρόεδρος θα χρηματοδοτήσει κάθε σύστημα που χρειαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την προστασία και την ασφάλεια του αμερικανικού λαού, των εταίρων και των συμμάχων μας», δήλωσε η Τόμσον σε δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ θα ενεργήσει αναλόγως.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το Πεντάγωνο θα ξεκινήσει την έρευνα και την ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF και θα διαβουλεύεται με τους συμμάχους για το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα νέα όπλα.

«Τώρα, το Υπουργείο Άμυνας θα μπορέσει να διεξάγει αυτές τις έρευνες και τις δραστηριότητες ανάπτυξης που απαγορεύονται βάσει της συνθήκης INF», δήλωσε η Τόμσον. «Έτσι, το υπ. Άμυνας θα προχωρήσει σε αυτά τα βήματα για την ανάπτυξη αυτών των συστημάτων που δεν μπορούσαν νωρίτερα».

Τα συμμαχικά κράτη και οι εταίροι μας θα ερωτώνται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδικασία, κατέληξε η Τόμσον.

Η δήλωση έρχεται μια μέρα αφότου ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανέφερε ότι η Ρωσία θέλει να αναπτύξει μια επίγεια εκδοχή των θαλάσσιων πυραυλικών συστημάτων Kalibr το 2019-2020 σε απάντηση της απόφασης των ΗΠΑ να αναστείλουν τις υποχρεώσεις από τη συνθήκη INF.

Σχετικά:

Σοϊγκού: Η Ρωσία θα αναπτύξει πυραύλους εδάφους Kalibr λόγω των εξελίξεων με την INF
Εκτόξευση πυραύλου Kalibr από ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο στη Θάλασσα του Μπάρεντς (Βίντεο)
Η Ρωσία σκέφτεται την εξαγωγή κορβέτας με πυραύλους Kalibr σε Κίνα και Ινδία
Tags:
πύραυλοι, Kalibr, Άντρεα Τόμσον, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK