11:16 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι φωτιές στην Ελλάδα ήταν μεταξύ των ακραίων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν το 2018. Μια χρονιά με θερμοκρασίες - ρεκόρ η περυσινή, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Η περυσινή χρονιά ήταν η τέταρτη θερμότερη που έχει καταγραφεί από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, όπως σημειώνεται σε έκθεση που ήλθε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση και όπως μεταδίδει το Reuters, έρχονται ακόμη πιο θερμές μέρες, προοπτικές που οι περισσότερες κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο θεωρούν επικίνδυνες. 

Σημειωτέον ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν το 2018, περιλαμβάνουν τις πυρκαγιές τόσο στην Καλιφόρνια, όσο και στην Ελλάδα, την ξηρασία στη Νότια Αφρική και τις πλημμύρες στην Κεράλα της Ινδίας. 

Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έφτασαν σε επίπεδα — ρεκόρ και προήλθαν κυρίως από την καύση ορυκτών καυσίμων, παγιδεύοντας ακόμη περισσότερη ζέστη. 

Σύμφωνα με την έκθεση, τα 20 θερμότερα χρόνια που έχουν καταγραφεί από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών έχουν σημειωθεί τα τελευταία 22 χρόνια. Παράλληλα, η θερμοκρασία παρουσιάζει ανοδική τάση. 

Άλλωστε, ήδη το 2019 ξεκίνησε με τους καύσωνες — ρεκόρ στην Αυστραλία, την ώρα πάντως που περιοχές των ΗΠΑ βίωσαν έντονο ψύχους, κόντρα στην παγκόσμια τάση. 

Tags:
θερμοκρασία, πλημμύρες, ακραία καιρικά φαινόμενα, πυρκαγιές, καύσωνας, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ, ΟΗΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK