01:39 05 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας πύραυλος με στόχο το ισραηλινό έδαφος εξαπολύθηκε από την Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων την Τετάρτη. Η επίθεση δεν προκάλεσε θύματα ή υλικές ζημιές.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF — Israel Defence Forces) ανέφεραν σε δήλωσή τους την Τετάρτη ότι ένας πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας με στόχο το έδαφος του Ισραήλ.

«Ένας πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη #Gaza με στόχο το Ισραήλ. Σε απάντηση, ένα άρμα μάχης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων έπληξε στρατιωτικό σταθμό της Χαμάς στη νότια Γάζα», τόνισαν οι Δυνάμεις του Ισραήλ σε ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η επίθεση δεν προκάλεσε θύματα ή υλικές ζημιές.

Οι εντάσεις μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων κοντά στα σύνορα της Γάζας κλιμακώνονται από τα τέλη Μαρτίου, όταν και οι τελευταίοι εκκίνησαν τη λεγόμενη «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής». Έκτοτε, πάνω από 220 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά στρατεύματα. Ο Ισραηλινός στρατός λέει ότι ένας στρατιώτης έχει χάσει τη ζωή του στη διάρκεια των συγκρούσεων.

Η ισραηλινό-παλαιστινιακή σύγκρουση συνεχίζεται επί δεκαετίες και έχει τις ρίζες της στην άρνηση της ισραηλινής κυβέρνησης να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος στα εδάφη της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας. Το Ισραήλ έχει επιβάλει στη Λωρίδα της Γάζας έναν δεκαετή και πλέον, αποκλεισμό από αέρος, διά θαλάσσης και στην ξηρά, δικαιολογώντας την απόφαση του ισχυριζόμενο ότι χρειάζεται να προστατεύσει τους πολίτες του από τις τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Tags:
πύραυλος, Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, Παλαιστίνη, Λωρίδα της Γάζας, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK