02:27 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Περισσότεροι από τους μισούς Γάλλους πιστεύουν σύμφωνα με σχετικές δημοσκοπήσεις πως η αρχηγός του κινήματος Εθνικό Μέτωπο θα διαχειριστεί καλύτερα το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα από τον τωρινό πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Το 54% των Γάλλων πιστεύουν ότι η Μαρίν Λε Πεν, η ηγέτης του δεξιού εθνικιστικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο, η οποία νικήθηκε από τον Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές του 2017, θα ήταν πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της μετανάστευσης αν είχε κερδίσει την ψηφοφορία, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του think-tank Elabe, που διεξήχθη για το BFMTV.

Επιπλέον, το 52% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι η Λε Πεν θα απέδιδε καλύτερα από το Μακρόν στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Ωστόσο, το 51% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου, δεν θα αντιμετώπιζε καλύτερα το ζήτημα της τρομοκρατίας από το Μακρόν. Στη συνέχεια, το 58% δήλωσε ότι δεν θα είναι πιο αποτελεσματική στην διαχείριση της κοινωνικής ανισότητας αν εκλεγεί, ενώ το 62% δήλωσε ότι η Λε Πεν δεν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει καλύτερα την κοινωνική ανασφάλεια. Παράλληλα, το 63% πρότεινε ότι δεν θα ήταν σε θέση να διαχειριστεί καλύτερα τις δημόσιες δαπάνες και την εκπαίδευση από τον Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα, το 74% των Γάλλων πίστευε ότι η Μαρίν Λε Πεν ήταν αυταρχική. Το 61% την χαρακτήρισε αλαζονική. Το 59% δήλωσε ότι είναι δυναμική. Τέλος, το 56% χαρακτήρισε τη Λε Πεν ως θαρραλέα.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη online μεταξύ 1.001 Γάλλων πολιτών την Τρίτη και την Τετάρτη.

Tags:
τρομοκρατία, Εθνικό Μέτωπο, Μαρίν Λε Πεν, Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK