16:01 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατηγορίες για το ότι έχει χάσει τη δημιουργικότητα της, αντιμετωπίζει η εταιρεία αθλητικών ειδών Reebok στη Ρωσία για μια καμπάνια που σύμφωνα με τους πολέμιους της είναι διάχυτη από σεξισμό.

«Απεμπλακείτε από την έγκριση των ανδρών- Καθίστε πάνω στο πρόσωπο ενός άνδρα» είναι το σλόγκαν της ρωσικής καμπάνιας της Reebok στην προσπάθεια να αποδώσει έναν φεμινιστικό χαρακτήρα στη διαφημισή της, κάτι που όπως φαίνεται πήρε απροσδόκητη τροπή, όπως προκύπτει από την πληθώρα αρνητικών σχολίων.

Η εταιρεία δημοσίευσε αρχικά αρκετές φωτογραφίες ακτιβιστών και αθλητών που συμμετείχαν στην καμπάνια "Be More Human", η οποία επικεντρώνεται σε ισχυρές γυναίκες.

​Αφού πυροδότησε αρνητικές επιπτώσεις τόσο στα κοινωνικά μέσα όσο και εκτός των συνόρων, η Reebok Russia διέγραψε τις διαφημίσεις που υποδηλώνουν σεξουαλική επαφή από το λογαριασμό Instagram.

Αντίθετα, η καλοκαιρινή καμπάνια της Reebok με το αστέρι του Game of Thrones, Nathalie Emmanuel, έδειξε ότι η ηθοποιός που παρουσιάζει στο γυμναστήριο ταυτίζεται με το κείμενο που λέει: «Ποτέ μην ζητάτε συγνώμη για το ότι είστε δυνατές».

Ωστόσο το κείμενο μετατράπηκε σε προτροπή για τις γυναίκες να καθίσουν πάνω σε αντρικά πρόσωπα, κάτι που τελικά ανάγκασε την εταιρεία να τις αποσύρει και να λανσάρει άλλες χωρίς το «προβοκατόρικο» σύνθημα.

Tags:
αθλητικά, Reebok
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK