09:40 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Πάνκιν μίλησε το Σάββατο για το θέμα των αμερικανικών κυρώσεων κατά του κρατικού χρέους της Μόσχας καθώς και τη «διαδρομή» του αερίου προς την Ευρώπη.

Ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Πάνκιν τόνισε σε συνέντευξή του στο Sputnik ότι οι προσπάθειες εξαναγκασμού της Ρωσίας να μεταφέρει φυσικό αέριο μέσω γειτονικής χώρας με δυσμενείς όρους θα αποτύχουν, αναφερόμενος σε ορισμένες χώρες που προσπαθούν να εμποδίσουν την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2, που θα μεταφέρει αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη παρακάμπτοντας την Ουκρανία.

«Εάν στήσουν εμπόδια σε αυτό το έργο προκειμένου να αναγκάσουν τη Ρωσία, και ένας από τους λόγους για τις κυρώσεις είναι ο Nord Stream 2, να περάσει φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας με τους δικούς τους όρους, με τους δασμούς τους, με την αβεβαιότητα σε νομικά θέματα, αυτό το τέχνασμα τους κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πετύχει », τόνισε ο Πάνκιν.

Σημείωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει να περνάει φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας, αλλά θα πρέπει να γίνει με τους όρους της Μόσχας.

Ο Πάνκιν συνέχισε λέγοντας ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ απέτυχαν να πλήξουν σημαντικά τη Μόσχα, πράγμα που σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους της

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αμερικανοί εταίροι υπαινίσσονται συνεχώς ότι η Ρωσία θα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε είδους νέα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με τον Πάνκιν, οι κυρώσεις της Ουάσινγκτον έχουν διαφορετικούς στόχους, από την άσκηση πίεσης, την απειλή και την τιμωρία στη δημιουργία μιας «τοξικής ατμόσφαιρας» αβεβαιότητας.

Επισήμανε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να υπολογίζει τα συμφέροντα των αμερικανικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, καθώς θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Σχετικά:

Μέρκελ: Επιβεβαιώνει τη συμφωνία της Ε.Ε. για τον «Nord Stream 2»
Πληροφορίες για συμφωνία Γαλλίας και Γερμανίας για τον αγωγό Nord Stream 2
Στήριξη της Μέρκελ στο project του «Nord Stream 2»
Nord Stream 2 AG: Πιθανές διακρίσεις από αλλαγές στην οδηγία της ΕΕ για το φυσικό αέριο
Γερμανικά ΜΜΕ: Η Γαλλία θα τορπιλίσει τα σχέδια του Nord Stream 2 στην ψηφοφορία στην ΕΕ
Γερμανός αξιωματούχος: Οι ΗΠΑ επιτίθενται στον Nord Stream 2 λόγω ενεργειακών συμφερόντων
Tags:
φυσικό αέριο, Nord Stream 2, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Αλεξάντερ Πάνκιν, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK