13:28 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ρωσικό αρχιπέλαγος της Αρκτικής Νοβάγια Ζεμλίγια ανακηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης εν μέσω της εισβολής πολικών αρκούδων, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του αρμόδιου κυβερνήτη.

Συναγερμός στο ρωσικό αρχιπέλαγος της Αρκτικής Νοβάγια Ζεμλίγια λόγω εισβολής πολικών αρκούδων.

Η περιοχή, βρίσκεται στα βορειοανατολικά του ευρωπαϊκού μέρους της χώρας και έχει πληθυσμό μόλις 2.000 κατοίκων.

Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Μινάεφ, αναπληρωτή επικεφαλής του δήμου Νοβάγια Ζεμλίγια, από τον Δεκέμβριο του 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2019, μεγάλη συγκέντρωση πολικών αρκούδων εντοπίστηκε κοντά στους οικισμούς του αρχιπελάγους.

Περίπου 53 αρκούδες εντοπίστηκαν κοντά στον οικισμό Μπελούσια Γούβα, με μερικές εξ αυτών να επιτίθενται σε ανθρώπους και να εισβάλλουν σε σπίτια και άλλα κτίρια.

«Υπάρχουν πολλές προφορικές και γραπτές δηλώσεις από κατοίκους και ομάδες σχολείων και νηπιαγωγείων που απαιτούν να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στην περιοχή.

Οι άνθρωποι φοβούνται αρκετά, φοβούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, διακόπτουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, ενώ οι γονείς φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε σχολεία και νηπιαγωγεία », επισήμανε ο αναπληρωτής επικεφαλής του δήμου.

Οι τοπικές αρχές πάντως τόνισαν ότι το καθεστώς έκτακτης ανάγκης θα τεθεί σε ισχύ μέχρι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των οικισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την αντίδρασή του όταν συνάντησε αρκούδες μοιράστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Tags:
αρκούδες, πολική αρκούδα, Αρκούδα, Αρκτική, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK