16:45 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Saab JAS 39 Gripen

Σουηδική πολεμική αεροπορία: Αναπτύξαμε αεροπλάνο που «σκοτώνει» τα ρωσικά Σουκόι

© AFP 2019 / FABRICE COFFRINI
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
113

Η Σουηδία έχει αναπτύξει ένα τζετ ικανό να «εξολοθρεύσει» τα ρωσικά αεροσκάφη Σουκόι, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο διοικητής της σουηδικής πολεμικής αεροπορίας.

Το σουηδικό αεροσκάφος δεν έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με την πέμπτη γενιά Su-57, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχει κορυφαίο εξοπλισμό και λογισμικό ηλεκτρονικού πολέμου (EW), καθιστώντας δύσκολο για το εχθρικό αεροπλάνο να το εντοπίζει.

Ο κυβερνήτης της Πολεμικής Αεροπορίας της Σουηδίας, Mats Helgesson, δήλωσε σε φινλανδικό τηλεοπτικό σταθμό, ότι τα αεροσκάφη του Saab JAS 39 Gripen E, που αναπτύχθηκαν πρόσφατα, «σχεδιάστηκαν για να σκοτώσουν τα Σουκόι», τα κορυφαία ρωσικά μαχητικά.

Αν και δεν είναι σαφές πόσο ισχυρά είναι τα εξαρτήματα ηλεκτρονικού πολέμου του JAS 39 Gripen E σε σύγκριση με αυτά του Su-57, καθώς οι δύο τύποι αεροσκαφών δεν ανταγωνίστηκαν ποτέ στον αέρα, το ρωσικό μαχητικό μπορεί να μεταφέρει πολύ μεγαλύτερο φορτίο (10.000 kg, σε σύγκριση με 5.300kg για το αντίστοιχο σουηδικό) και φτάνοντας σε υψηλότερες ταχύτητες (2.45 Mach σε σύγκριση με 2 Mach από το Gripen E).

Επιπλέον, τα ρωσικά σουκόι είναι γνωστά για την ευελιξία τους στις και την ικανότητα να εκτελούν εκπληκτικά κατορθώματα στον αέρα.

Tags:
Saab JAS 39 Gripen, Su-57, Σουηδία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK