12:59 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αστυνομία της Γερμανίας τον περασμένο μήνα κατάσχεσε τρεις πίνακες που εικάζεται ότι είναι δημιουργήματα του Αδόλφου Χίτλερ που φιλοτέχνησε μεταξύ του 1910 και 1911, με την αυθεντικότητά τους, ωστόσο, να τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Πίνακες που φέρεται να είχε ζωγραφίσει ο Αδόλφος Χίτλερ και απεικονίζουν τοπία τέθηκαν προς πώληση.

Ωστόσο, τα πέντε έργα που βγήκαν σε δημοπρασία στη γερμανική πόλη Νυρεμβέργη το Σάββατο δεν κατάφεραν να βρουν αγοραστή, αναφέρει η εφημερίδα Nuremberger Nachrichten.

Ο ακριβότερος από τους πίνακες, μάλιστα είχε αρχική τιμή 45.000 ευρώ ενώ η Deutsche Welle μετέδωσε πως ο Δήμαρχος της Νυρεμβέργης περιέγραψε τους πίνακες ως «χωρίς στυλ και γούστο».

Οι ακουαρέλες χρονολογούνται από το 1910 ως το 1911 και αναμενόταν να «πιάσουν» δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ωστόσο η κατάσχεση τριών έργων πριν από λίγους μήνες τα οποία εικάζονταν πως ήταν του Χίτλερ αλλά εξετάζεται και η πιθανότητα να ήταν πλαστά, φαίνεται πως δεν βοήθησε στην πώληση.

Πριν από τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Χίτλερ εργάστηκε ζωγράφος και θεωρείται ότι έχει ζωγραφίσει περίπου 2.000 έργα τέχνης, πολλά από τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν περιγραφεί από τους ειδικούς ως μέτρια.

Σχετικά:

«Συγγνώμη» από τη Monde για το εξώφυλλο με τον Μακρόν που παραπέμπει στο Χίτλερ (εικόνες)
Ο δισέγγονος του Χίτλερ ζει στις ΗΠΑ και λέει την άποψή του για Μέρκελ και Τραμπ
Best seller και στην Ολλανδία το βιβλίο «Ο Αγών μου» του Χίτλερ
Η μητέρα της Ρόμι Σνάιντερ είχε σεξουαλική σχέση με τον Αδόλφο Χίτλερ
Tags:
δημοπρασία, πίνακας, Αδόλφος Χίτλερ, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK