01:07 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Ρώσος διπλωμάτης: Δύσκολη μια συμφωνία ΗΠΑ - Ταλιμπάν για το Αφγανιστάν εντός του 2019

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σύμφωνα με το Ρώσο Πρέσβη στο Αφγανιστάν, έως τώρα δεν έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον διάλογο. Καλωσόρισε την προσπάθεια των ΗΠΑ και κάθε διεθνή προσπάθεια για ειρήνευση στη χώρα.

Η Μόσχα, αμφισβητεί ότι η Ουάσιγκτον θα καταφέρει να φτάσει σε συμφωνία με τους Ταλιμπάν για το Αφγανιστάν εντός του έτους, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο Ρώσος Πρέσβης στο Αφγανιστάν Αλεξάντερ Μαντίσκι, σε συνέντευξή του στο Sputnik.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν, Ζαλμάι Χαλιλζάντ, έχει δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον φιλοδοξεί να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με τους Ταλιμπάν πριν τις προεδρικές εκλογές στο Αφγανιστάν, τον Ιούλιο του 2019.

«Όπως γνωρίζουμε, οι συνομιλίες μεταξύ της Ουάσιγκτον και των Ταλιμπάν είναι αργές και ρευστές, άρα δεν υπάρχει πεποίθηση ότι θα παράξουν αποτέλεσμα εντός του έτους», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Η Μόσχα καλωσορίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια

Ο Μαντίσκι, είπε επίσης, ότι η Μόσχα καλωσορίζει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας όπως και άλλες διεθνείς προσπάθειες που έχουν ως στόχο την διευθέτηση της κρίσης στο Αφγανιστάν.

«Έως τώρα δεν έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο διάλογο ΗΠΑ — Ταλιμπάν. Πάντως, στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον, καθώς και οποιαδήποτε άλλη διεθνή προσπάθεια που έχει ως στόχο την ειρήνευση στο Αφγανιστάν», τόνισε ο διπλωμάτης και πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον ενημέρωσε τη Μόσχα ότι έως τώρα δεν έχει επιτύχει να φτάσει σε μια συμφωνία εκεχειρίας με τους Ταλιμπάν.

Θα καλέσουμε τις ΗΠΑ στον επόμενο γύρο συνομιλιών για το Αφγανιστάν

Ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε στο Sputnik ότι η Ρωσία σχεδιάζει να προσκαλέσει τις ΗΠΑ στην επόμενη Σύνοδο για το Αφγανιστάν  στη Μόσχα και εξέφρασε την πεποίθηση πως οι Ταλιμπάν θα συνεχίσουν να στέλνουν αντιπροσώπους τους.

«Δεν ετοιμάζουμε μια νέα συνάντηση τώρα στη Μόσχα με τη μορφή που είχε την τελευταία φορά. Αλλά θα οργανώσουμε όταν υπάρξει η ανάγκη. Φυσικά, θα προσκαλέσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έλαβαν μέρος και στην τελευταία σύνοδο της Μόσχας ως παρατηρητές. Πιστεύουμε η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται για μια πλήρη συμμετοχή», τόνισε ο Αλεξάντερ Μαντίσκι.

 

Σχετικά:

Τραμπ: Απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν αν επιτευχθεί συμφωνία με τους Ταλιμπάν
Ταλιμπάν και ΗΠΑ φέρεται να συμφώνησαν στον τερματισμό του πολέμου στο Αφγανιστάν
Συνάντηση Ταλιμπάν με αντιπροσωπεία Αμερικανών στο Κατάρ
Tags:
Ταλιμπάν, Αφγανιστάν, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK