01:14 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το αεροπλανοφόρο του βρετανικού ναυτικού «Βασίλισσα Ελισάβετ»

Το Λονδίνο στέλνει αεροπλανοφόρο στα ύδατα της Νότιας Σινικής Θάλασσας

© AP Photo / Victoria Jones/PA
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης μίας παρεμβατικής πολιτικής, ενώ προαναγγέλλει την αποστολή του αεροπλανοφόρου «Βασίλισσα Ελισάβετ» στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Την ανάπτυξη του νέου αεροπλανοφόρου του βρετανικού ναυτικού «Βασίλισσα Ελισάβετ» σε αμφιλεγόμενα και αμφισβητούμενα ύδατα του Ειρηνικού Ωκεανού, σε μία επίδειξη «δύναμης», προαναγγέλλει το Λονδίνο, δια στόματος του υπουργού Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκάβιν Ουίλιαμσον.

Σύμφωνα με αποσπάσματα από την επικείμενη ομιλία του, στο πλαίσιο εκδήλωσης του ιδρύματος «RUSI», ο Βρετανός υπουργός αναμένεται να διαβεβαιώσει ότι Λονδίνο και Δύση θα πρέπει να είναι «έτοιμες να επιδείξουν το μέγιστο επίπεδο επιθετικής συμπεριφοράς» και να είναι «έτοιμες να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους».

«Η Βρετανία έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία των τελευταίων 50 ετών, προκειμένου να επανακαθορίσει τον ρόλο της. Και ενόσω ο κόσμος αλλάζει τόσο γρήγορα, εναπόκειται σ' εμάς το μέγεθος της ευκαιρίας αυτής» θα σημειώσει, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent.

Εκτιμάται δε, ότι θα ταχθεί υπέρ της υιοθέτησης μίας παρεμβατικής πολιτικής, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόστος της αποτυχίας δράσης στο πλαίσιο των παγκόσμιων κρίσεων, έχει συχνά αποδειχθεί «απαράδεκτα υψηλό».

Ο Ουίλιαμσον θα επισημάνει, επίσης, ότι η Βρετανία «ενδεχομένως θα πρέπει να παρέμβει» στο μέλλον για να αντιμετωπίσει τις Ρωσία και Κίνα, τις οποίες χαρακτήρισε ως αναγεννημένες στον τομέα ανάπτυξης των ενόπλων δυνάμεων.

Τα σχόλια του Βρετανού υπουργού Άμυνας επέρχονται ενόσω το Πεκίνο παραμένει σε διαμάχη με τις γειτονικές χώρες και τις ΗΠΑ επί της κυριαρχίας των υδάτων της Νότιας Σινικής Θάλασσας.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας εξέφρασε την ελπίδα ότι «η Βρετανία θα υλοποιήσει πράγματι τη θέση της ουδετερότητας στο ζήτημα της Νότιας Σινικής Θάλασσας, σεβόμενη την κυριαρχία και την εδαφική ενότητα της Κίνας, και μην πράττοντας ό,τι θα μπορούσε να διασαλεύσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη των δύο χωρών».

Σχετικά:

Αντιδρά το Πεκίνο στην παρουσία αμερικανικού πλοίου στη Νότια Σινική Θάλασσα
Επίδειξη δύναμης στη νότια Σινική Θάλασσα ετοιμάζουν οι ΗΠΑ
Η Κίνα καταγγέλλει «προκλητικές» κινήσεις των ΗΠΑ στη Νότια Σινική Θάλασσα
«Σύννεφα πολέμου» στη Νότια Σινική Θάλασσα;
Tags:
αεροπλανοφόρο, Ναυτικό, Νότια Σινική Θάλασσα, Κίνα, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK