15:19 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, δήλωσε ότι η ασφάλεια του Ισραήλ είναι υψίστης σημασίας, αλλά τα πλήγματα στη Συρία είναι παράνομες και αδικαιολόγητες.

Η ασφάλεια του Ισραήλ είναι πρωταρχικής σημασίας για τη Ρωσία, αλλά τα πλήγματα από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία σε συριακό έδαφος είναι παράνομα και αδικαιολόγητα, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Για εμάς, η ασφάλεια του Ισραήλ είναι υψίστης σημασίας. Έχοντας πει αυτό, δεν υποστηρίζω ότι οι παράνομες επιθέσεις του Ισραήλ σε στόχους στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των στόχων που συνδέονται με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο με το Ιράν, ότι αυτές οι επιθέσεις είναι νόμιμες και μπορούν να δικαιολογηθούν», δήλωσε ο Ριάμπκοφ.

«Όχι, τις καταδικάζουμε, είναι παράνομες. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να μας απασχολεί η ασφάλεια του Ισραήλ», πρόσθεσε ο Ρώσος υφυπουργός.

Νωρίτερα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) είχαν ανακοινώσει ότι επιτέθηκαν κατά φερόμενων ιρανικών αποθηκών οπλισμού στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού.

Τον Ιανουάριο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι το Ισραήλ, προκειμένου να αποτρέψει τη στρατιωτική εδραίωση του Ιράν στη Συρία, ήταν έτοιμο να εντείνει τις επιθέσεις εναντίον ιρανικών εγκαταστάσεων στην Αραβική Δημοκρατία.

Tags:
επιθέσεις, αεροπορικά πλήγματα, Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, IDF, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Σεργκέι Ριάμπκοφ, Συρία, Ιράν, Ρωσία, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK