16:57 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν.

Ορμπάν: Λιγότερα παιδιά γεννιούνται στην Ευρώπη, θέλουμε περισσότερα μωρά Ούγγρων

© Sputnik / Alexey Vitvitsky
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

O πρωθυπουργός της Ουγγαρίας τάχθηκε εναντίον της έλευσης μεταναστών, ως μέσο επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος, ενώ εξήγγειλε μία σειρά μέτρων για την τόνωση των γεννήσεων.

Την εκτίμηση ότι η έλευση μεταναστών δεν επιλύει το δημογραφικό πρόβλημα της Ευρώπης εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος τάχθηκε ακόμη μία φορά εναντίον της μεταναστευτικής πολιτικής των Βρυξελλών.

Ο Ούγγρος πολιτικός επεσήμανε, χαρακτηριστικά, ότι η έλευση ολοένα και περισσότερων μεταναστών δεν συνιστά τον ορθό τρόπο αντιμετώπισης του χαμηλού ρυθμού γεννήσεων στις χώρες της Ε.Ε.

«Ολοένα και λιγότερα παιδιά γεννιούνται στην Ευρώπη. Για τη Δύση, η λύση συνίσταται στη μετανάστευση: Για κάθε "χαμένο" παιδί, θα πρέπει να υπάρχει και ένα που έρχεται, και τότε οι αριθμοί είναι εντάξει» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Αλλά εμείς δεν χρειαζόμαστε τους αριθμούς. Εμείς χρειαζόμαστε παιδιά Ούγγρων».

Μάλιστα, σε μία απόπειρα τόνωσης του ρυθμού γεννήσεων, ο Ορμπάν υποσχέθηκε εφ' όρου ζωής φορολογική απαλλαγή για τις γυναίκες με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά.

Δεσμεύτηκε επίσης, ότι οι οικογένειες με τουλάχιστον τρία παιδιά θα λάβουν ένα έκτακτο βοήθεια, ύψους περίπου 9.000 δολαρίων, με στόχο την αγορά οικογενειακού οχήματος.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι γυναίκες κάτω των 40 ετών, οι οποίες θα παντρεύονται για πρώτη φορά, θα έχουν δικαίωμα λήψης χαμηλότοκου δανείου, ύψους άνω των 35.000 δολαρίων.

Τα παραπάνω μέτρα αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από τα αποθέματα του δημοσίου ή το πλεόνασμα του προϋπολογισμού του 2019.

Ο Όρμπαν έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πλέον προβεβλημένους πολιτικούς της ευρωπαϊκής δεξιάς, έχοντας ως βασική ατζέντα το μεταναστευτικό ζήτημα.

Δεν έχει παραλείψει μάλιστα, να κατηγορήσει τον Τζορτζ Σόρος για ενθάρρυνση της μαζικής μετανάστευσης προς την Ευρώπη, με στόχο την υπονόμευση των ευρωπαϊκών κρατών.

Στο πλαίσιο αυτό, η ουγγρική κυβέρνηση ενέκρινε τους προηγούμενους μήνες μια νέα νομοθεσία, οι διατάξεις της οποίας ανάγκασαν το ίδρυμα του Σόρος «Open Society» να εγκαταλείψει τη χώρα.

Σχετικά:

Στους δρόμους οι Ούγγροι, διαδηλώσεις κατά του Όρμπαν στη Βουδαπέστη
Ο Όρμπαν ορκίζεται να πολεμήσει τον «αρχηγό των μεταναστευτικών δυνάμεων», Μακρόν
ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά: Έκανε άνοιγμα στην ακροδεξιά και έδωσε στίγμα Όρμπαν και Σαλβίνι
Η παράξενη φιλία του Τσακ Νόρις και του Ούγγρου πρωθυπουργού Όρμπαν
Tags:
υπογεννητικότητα, δημογραφικά προβλήματα, μετανάστευση, Τζορτ Σόρος, Βίκτορ Ορμπάν, Ουγγαρία, Ευρώπη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK