01:47 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Σημαίες της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διαδήλωση κατά του Brexit

Συμφωνία Βρετανίας - Ελβετίας για ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές και μετά το Brexit

© Sputnik / Alex McNaughton
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Βρετανία υπέγραψε συμφωνία με την Ελβετία που διασφαλίζει ότι οι επιχειρήσεις των δύο χωρών μπορούν να συνεχίσουν τις ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές, μετά το Brexit.

Σε συμφωνία κατέληξαν σήμερα η Βρετανία και η Ελβετία, για να μπορούν οι επιχειρήσεις και των δύο χωρών να συνεχίσουν τις εμπορικές συναλλαγές χωρίς δασμούς στα προϊόντα, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο για το Διεθνές Εμπόριο. 

«Η συμφωνία απλοποιεί το εμπόριο και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συνεχίσουν το ελεύθερο εμπόριο, χωρίς επιπρόσθετους δασμούς. Συνεχίζει τον περιορισμό των δασμών στη μεγάλη πλειοψηφία των προϊόντων που διακινούνται μεταξύ Βρετανίας και Ελβετίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Η νέα αυτή συμφωνία θα βοηθήσει στην ενίσχυση του εμπορίου ανάμεσα στις δύο χώρες που το 2018 ξεπέρασε τα 32 δισ. λίρες. 

Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, χωρίς να έχει εγκριθεί η συμφωνία αποχώρησης από το βρετανικό κοινοβούλιο, πυροδοτώντας ανησυχίες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία. 

Tags:
Brexit, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελβετία, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK