19:21 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Βαρσοβία απάντησε στην κίνηση του Όσλο να κηρύξει τον Πολωνό πρόξενο στη Νορβηγία Σλάβομιρ Κοβάλσκι «persona non grata», κηρύσσοντας με τη σειρά της ανεπιθύμητο πρόσωπο στη χώρα τον πρόξενο της Νορβηγίας.

Η Πολωνία κήρυξε τον πρόξενο της Νορβηγίας στη Βαρσοβία «persona non grata», ως ανταποδοτικό μέτρο ύστερα από μία παρόμοια απόφαση από το Όσλο, δήλωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σζιμόν Σζίνκοφσκι Βελ Σεκ.

Η Νορβηγία κήρυξε στο τέλος Ιανουαρίου τον Πολωνό πρόξενο Σλάβομιρ Κοβάλσκι «persona non grata», υποστηρίζοντας ότι οι δραστηριότητές του ήταν ασυμβίβαστες με τη διπλωματική του ιδιότητα.

«Οι νορβηγικές αρχές κήρυξαν τον πρόξενο Σλάβομιρ Κοβάλσκι «persona non grata», γεγονός το οποίο τον εμποδίζει να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του. Η μόνη δυνατή επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι να ληφθούν μέτρα ανταπόδοσης», ανέφερε ο Σζίνκοφσκι Βελ Σεκ στο Twitter, διευκρινίζοντας ότι τα μέτρα αυτά θα ληφθούν «αμέσως».

Τον Ιανουάριο, τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης σε δημοσιεύματα τους εξέτασαν το ενδεχόμενο η απέλαση του Κοβάλσκι να σχετίζεται με τον ενεργό του ρόλο στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντίθεσή του στο νορβηγικό σύστημα.

Tags:
πρόξενος, persona non grata, Νορβηγία, Βαρσοβία, Πολωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK