07:40 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Χουάν Γκουάιδο

Η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας φτάνει στη Βενεζουέλα τονίζει ο Γκουάιδο

© AP Photo / Fernando Llano
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (265)
0 0 0

Η πρώτη παρτίδα ανθρωπιστικής βοήθειας από το εξωτερικό έφθασε στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον ηγέτη της ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γκουάιδο.

Η Βενεζουέλα παρέλαβε την πρώτη παρτίδα ανθρωπιστικής βοήθειας από το εξωτερικό, δήλωσε ο αυτοανακηρυγμένος προσωρινός πρόεδρος της χώρας Χουάν Γκουάιδο.

Ο εκπρόσωπος του Γκουάιδο στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών Γκουστάβο Τάρε δήλωσε στο Sputnik τη Δευτέρα ότι μια ανθρωπιστική αποστολή που μεταφέρει βοήθεια από μη κυβερνητικές οργανώσεις θα μπορούσε να εισέλθει στη Βενεζουέλα τις επόμενες ημέρες.

«Σήμερα, παραδίδουμε την πρώτη παρτίδα ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ένωση Κέντρων Υγείας της Βενεζουέλας. Αποτελείται από 85.000 βιολογικά ενεργά συμπληρώματα διατροφής, συμπεριλαμβανομένων… 4.500 βιολογικώς ενεργών συμπληρωμάτων διατροφής για εγκύους», ανέφερε ο Χουάν Γκουάιδο στο Twitter αργά τη Δευτέρα.

Δεν διευκρίνισε πώς η ανθρωπιστική βοήθεια είχε φθάσει στη Βενεζουέλα.

Ενώ η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά της για διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη για την προσέλκυση ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα, η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο αντιτάσσεται σθεναρά σε οποιαδήποτε βοήθεια από το εξωτερικό, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, ενώ δεσμεύεται να αποφύγει ξένες παρεμβάσεις.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολιτική κρίση. Τον Ιανουάριο ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας και αναγνωρίστηκε άμεσα από τις ΗΠΑ και αριθμό χωρών της περιοχής, ενώ ο Μαδούρο στηρίζεται από την Κίνα, τη Ρωσία και αριθμό άλλων χωρών ως ο μόνος πρόεδρος της χώρας.

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (265)
Tags:
ανθρωπιστική βοήθεια, Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK