07:21 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Ο Σάναχαν συνάντησε τον Πρόεδρο του Αφγανιστάν και αξιωματούχους σε επίσκεψη έκπληξη

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν μετέβη στη Καμπούλ τη Δευτέρα σε μία επίσκεψη έκπληξη, με σκοπό να συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ και του Αφγανιστάν.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν έφτασε στη Καμπούλ τη Δευτέρα για να συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ και του Αφγανιστάν. Εκεί, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η μοίρα του Αφγανιστάν πρέπει να αποφασιστεί από τους Αφγανούς.
«Οι Αφγανοί πρέπει να αποφασίσουν για τη μοίρα του Αφγανιστάν», δήλωσε ο Σάναχαν στο Military.com στην Καμπούλ, πρωτεύουσα της χώρας. «Δεν πρόκειται για τις ΗΠΑ, αλλά για το Αφγανιστάν».

Ο Σάναχαν πραγματοποίησε «συνάντηση με τον Πρόεδρο Ασράφ Γκάνι για να συζητήσει ένα ευρύ φάσμα αμυντικών ζητημάτων», αναφέρει μια δήλωση του Πενταγώνου τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πολλές αναφορές, ο Σάναχαν είπε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι δεν είχε εντολές να ξεκινήσει την απόσυρση στρατεύματων, αλλά ένας πολιτικός αξιωματούχος των Ταλιμπάν δήλωσε στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ταλιμπάν είχαν ήδη λάβει από τις ΗΠΑ το μήνυμα ότι το προσωπικό του Πεντάγωνου στη χώρα θα μειωθεί στο ήμισυ.

«Ναι, οι Αμερικανοί μας είπαν ότι τα μισά στρατεύματά τους θα αποσυρθούν από τις αρχές Φεβρουαρίου έως τα τέλη Απριλίου», δήλωσε ο Αμπντούλ Σαλάμ Χαναφί, αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν στη Ντόχα, στο Sputnik News.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι αφγανικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση της Αμερικής μάχονται τους Ταλιμπάν σε τουλάχιστον 15 επαρχίες, σύμφωνα με τις εκθέσεις του TOLONews. Οι δυνάμεις Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας του Αφγανιστάν θα επιταχύνουν τις επιθέσεις στα οχυρά των Ταλιμπάν, δήλωσε ο Γκαφόρ Τζάουντ, εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Τουλάχιστον 10 διοικητές των Ταλιμπάν έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες», δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος σημείωσε ότι οι δυνάμεις της χώρας στοχεύουν επίσης σε μαχητές του ISIS που βρίσκονται στο Αφγανιστάν. Οι αντιτρομοκρατικές ενέργειες κατά των Ταλιμπάν στη βόρεια επαρχία Ταχάρ οδήγησαν σε «καλά επιτεύγματα», δήλωσε στο TOLONews ο Χαγιοματλάν Ακτάς, διοικητής Ταξιαρχίας του αφγανικού Στρατού.

Ο Ζαλμάι Χαλιζάντ, ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη συμφιλίωση στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και των Ταλιμπάν είχαν καταλήξει σε κατ 'αρχήν συμφωνία για ειρηνευτική συνθήκη. Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αισθάνεται πως μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία τον Ιούλιο για τον τερματισμό του αμερικανικού πολέμου στο Αφγανιστάν.

Ο Χαλιζάντ θα διευθύνει μια «διαμεσολάβηση αντιπροσωπειών» από τις ΗΠΑ στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Τουρκία, το Κατάρ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν για το υπόλοιπο του μήνα ως «μέρος μιας συνολικής προσπάθειας για τη διευκόλυνση μιας ειρηνευτικής διαδικασίας», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ την Κυριακή.

Tags:
υπουργός Άμυνας, Ασράφ Γάνι, Πάτρικ Σάναχαν, Αφγανιστάν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK