00:50 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, συναντήθηκαν στη Βουδαπέστη και συζήτησαν για την ενίσχυση των σχέσεων ασφάλειας μεταξύ των χωρών και για την ευρωπαϊκή διαφοροποίηση στις προμήθειες ενέργειας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο συζήτησε για την ενίσχυση των σχέσεων ασφάλειας μεταξύ ΗΠΑ και Ουγγαρίας και για την ευρωπαϊκή διαφοροποίηση στις προμήθειες ενέργειας κατά τη συνάντησή του με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ρόμπερτ Παλλάντινο.

«Ο Πομπέο συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν στη Βουδαπέστη για να συζητήσει τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ουγγαρίας, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων προσπαθειών των ΗΠΑ για ενίσχυση της σχέσης ασφάλειας ΗΠΑ-Ουγγαρίας, την αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας και την ενίσχυση του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Παλλάντινο.

Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν επίσης την ανάγκη για ενεργειακή διαφοροποίηση της Κεντρικής Ευρώπης, ένταξη στην ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια και διατλαντική σχέση, πρόσθεσε.

Νωρίτερα την ημέρα, ο Πομπέο ανακοίνωσε μετά από συνάντηση με τον Ούγγρο ομόλογό του Πίτερ Σζιτζάρτο ότι οι δύο χώρες έχουν καταλήξει σε συμφωνία αμυντικής συνεργασίας.

Ο Πομπέο δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σζιτζάρτο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν να αυξήσουν την παρουσία τους και τη «θετική επιρροή» στην Κεντρική Ευρώπη μέσω νέων πρωτοβουλιών στον τομέα του πολιτισμού, της οικονομίας και της ασφάλειας.

Ο Πομπέο σημείωσε την αντίθεσή του στο σχέδιο κατασκευής του αγωγού Nord Stream 2, λέγοντας ότι το θέμα δεν αφορά απλώς την πώληση φυσικού αερίου, αλλά είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Tags:
ΕΕ, Βίκτορ Όρμπαν, Μάικ Πομπέο, Ουγγαρία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK