16:17 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το Καπιτώλιο στις ΗΠΑ

Αμερικανοί βουλευτές αρχίζουν ξανά συνομιλίες για να αποτρέψουν νέο «shutdown»

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Με απώτερο στόχο να αποφύγουν ένα νέο λουκέτο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές άρχισαν εκ νέου τις συνομιλίες.

Αμερικανοί βουλευτές έχουν ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν ένα άλλο κυβερνητικό «shutdown», δήλωσε ο Γερουσιαστής Ρίτσαρντ Σέλμπι στους δημοσιογράφους.

Την Κυριακή, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών του Κογκρέσου ολοκληρώθηκαν χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης, καθώς οι νομοθέτες αντιμετωπίζουν μια επικείμενη προθεσμία. Η αποτυχία επίτευξης συμβιβασμού μέχρι την Παρασκευή θα προκαλέσει άλλο ένα «shutdown» της κυβέρνησης μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη λήξη του μακρύτερου στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Έχουμε ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις για να μην είμαστε παγιδευμένοι. Χθες ήμασταν σε καθυστέρηση», δήλωσε ο Σέλμπι τη Δευτέρα το βράδυ, όπως ανέφερε το Yahoo News. «Ξαναρχίσαμε σοβαρές διαπραγματεύσεις».

Το προηγούμενο κυβερνητικό «shutdown» ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου και διήρκεσε 35 ημέρες, επηρεάζοντας περίπου 800.000 ομοσπονδιακούς υπαλλήλους.

Οι Αμερικανοί βουλευτές και ο Ντόναλντ Τραμπ επαναλειτούργησαν προσωρινά την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για περίοδο τριών εβδομάδων έως τις 15 Φεβρουαρίου για να διαπραγματευτούν συμφωνία για την ασφάλεια των συνόρων.

Το κύριο σημείο είναι η άρνηση των Δημοκρατικών να συμφωνήσουν στο αίτημα του Προέδρου Τραμπ να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό κονδύλι ύψους 5,7 δισ. δολαρίων για την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Tags:
Κογκρέσο, Δημοκρατικοί, ρεπουμπλικάνοι, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK