17:12 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι

Μέλη της κυβέρνησης της Βρετανίας πιστεύουν ότι η Μέι θα παραιτηθεί το καλοκαίρι

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η οριστική αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται πλέον μία ανάσα μακριά και ήδη τα σενάρια σχετικά με το πότε θα αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δίνουν και παίνουν.

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου πιστεύουν ότι η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα παραιτηθεί αυτό το καλοκαίρι, αμέσως μετά τη σχεδιαζόμενη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ την Τρίτη, επικαλούμενα ανώνυμους ανώτερους αξιωματούχους του υπουργικού συμβουλίου.

Θα μπορούσε να γνωστοποιήσει στους Συντηρητικούς βουλευτές τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να παραιτηθεί πριν από τις επόμενες γενικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για το 2022. Ωστόσο, δεν έχει καθορίσει ημερομηνία για την παραίτησή της.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Sun, η Μέι έχει δώσει σχετικές συμβουλές σε τουλάχιστον δύο ανώτερα στελέχη στο υπουργικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου Λίαμ Φοξ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει να εγκαταλείψει τη θέση της σε μια εποχή της επιλογής της, προκειμένου να επηρεάσει ποιος θα είναι ο διάδοχός της.

«Ο Λίαμ είναι πεπεισμένος ότι θα συμβεί αυτό το καλοκαίρι, αυτό φαίνεται από ότι του έχει πεί μέχρι τώρα η πρωθυπουργός… Είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει ότι θα την διαδεχθεί ο σωστός άνθρωπος», δήλωσε μία από τις πηγές στην Sun.

Μια άλλη πηγή πρόσθεσε ότι κανείς δεν ήξερε πραγματικά «την πραγματική σκέψη της Τερέζα Μέι».

Μια άλλη πηγή εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παραίτηση της Μέι θα ήταν ένα σωστό βήμα.

Η κίνηση της Μέι θα γίνει αντιληπτή ως μια προσπάθεια να εμποδιστεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον να έρθει στην εξουσία, πρότεινε η Sun.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη Μαρτίου. Οι δύο πλευρές έχουν φτάσει σε συμφωνία αποχώρησης. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τους βρετανούς βουλευτές, προκαλώντας φόβους για ένα Brexit χωρίς συμφωνία τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Λονδίνο.

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, συμφωνία, Brexit, Τερέζα Μέι, Μεγάλη Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK