16:41 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ δεν υποχωρεί τονίζοντας πως το τείχος στα νότια σύνορα θα χτιστεί ούτως ή άλλως

© Sputnik / Vladimir Astapkovich
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Απολύτως σίγουρος ότι το τείχος στα σύνορα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού θα κατασκευαστεί ούτως ή άλλως εμφανίστηκε την Τρίτη ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι το τείχος στα σύνορα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού θα κατασκευαστεί ούτως ή άλλως, ανεξάρτητα από το είδος συμφωνίας για την χρηματοδότηση της ασφάλειας των συνόρων στο οποίο θα καταλήξουν οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Σέλμπι, δήλωσε ότι οι βουλευτές είχαν καταλήξει σε συμφωνία για την ασφάλεια των συνόρων, η οποία θα απέτρεπε ένα άλλο κλείσιμο της κυβέρνησης μετά από αυτό που έληξε πρόσφατα και αρχικά προκλήθηκε από διαμάχη μεταξύ του Τραμπ και των Δημοκρατικών σχετικά με τη χρηματοδότηση για την οικοδόμηση ενός τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

«Εμείς θα φτιάξουμε το τείχος ούτως ή άλλως». [Οι βουλευτές] λένε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος… Είπα: «Περιμένετε λίγο, πρέπει να φροντίσω τον λαό μου από το Τέξας, έχω να πάω, Δεν θέλω καν να το ακούσω. Έτσι δεν ξέρω τι σημαίνουν [όταν λένε] ότι έχει σημειωθεί πρόοδος», δήλωσε ο Τραμπ σε μια ομιλία για τους υποστηρικτές του στο Ελ Πάσο του Τέξας, όπως μεταδόθηκε από το Fox News.

Ενώ ο Τραμπ ζήτησε αρχικά από το Κογκρέσο να εγκρίνει 5,7 δισ. δολάρια για την κατασκευή του συνοριακού τείχους, οι βουλευτές συμφώνησαν να διαθέσουν περίπου 1,4 δισ. δολάρια.

Μετά από ένα τεράστιο «shutdown», το οποίο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο, οι βουλευτές των ΗΠΑ και ο Τραμπ επανεκκίνησαν προσωρινά την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για μία περίοδο τριών εβδομάδων μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, με σκοπό να διαπραγματευτούν συμφωνία για την ασφάλεια των συνόρων. Η αποτυχία επίτευξης συμβιβασμού μέχρι την Παρασκευή θα μπορούσε να προκαλέσει άλλη μία αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Tags:
Δημοκρατικοί, Κογκρέσο, Ντόναλντ Τραμπ, Μεξικό, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK